Stedum krijgt weer tik op neus

Stedum is opnieuw hard onderuit gegaan. Ditmaal werd er in Schildwolde met 5-1 van SGV verloren.  Van de laatste vijf gespeelde wedstrijden verloren de Stedumers er maar liefst vier. Hierdoor lijkt de hoofdmacht van de geelzwarten nu al uitgespeeld in de race om eventuele promotie naar de vierde klasse.

Stedum-trainer Leendert Nieborg liet de nog niet geheel fitte Jacco Santing op de bank plaatsnemen en posteerde A-junior Jasper Tillema in de basis. Ook had elftalleider Boelie de Sturler weer zijn handschoenen aangetrokken. Eerste doelman Wesley de Waal had wel gemeld dat hij fit was, na een aantal weken geblesseerd te zijn geweest,  maar moest net als Michel Top en Gert Jan Kruizinga op de bank plaatsnemen. Johan Maring, Tim de Jonge en Harmen Pestman zijn allen nog geblesseerd.

SGV begon goed aan de wedstrijd, zette Stedum steeds goed vast en liet de gasten niet aan voetballen toekomen. De eerste kans was voor spits Jos Hoeksema van de gastheren. Zijn vrije trap werd echter gepakt door Boelie de Sturler.

Toch was Stedum even gevaarlijk. Een hard schot van Jasper Tillema werd prima onschadelijk gemaakt door keeper Vincent Dijk. SGV bleef de bovenliggende partij en bijna was daar de voorsprong. Henk Jansma kapte de bal prima vrij maar zocht het doel te hoog. In de 16e minuut was het toch raak. Robert Kluppel bediende met een prima steek pass Jos Hoeksema die alleen op Boelie de Sturler af liep. De goalie redde prima met zijn voet maar helaas voor hem viel de bal weer voor de voeten van Hoeksema. Hij zette de bal prima voor en de inlopende Sander Prins rondde de aanval koelbloedig af door het leer via binnenkant in het doel te schieten: 1-0.

SGV bleef de bovenliggende partij maar Stedum kwam geleidelijk aan steeds beter in de wedstrijd. Veel dwongen de mannen van Nieborg niet af, enkele mogelijkheden voor Van den Berg waren niet voldoende krachtig om de doelman van de Schildwolders te verschalken.

In de 32e minuut wederom een goede aanval van de gastheren waarbij Jos Hoeksema de bal panklaar voor de goed meegelopen Henk Jansma deponeerde. Jansma kapte goed zijn mannetje uit en schoot de bal beheerst langs de kansloze De Sturler: 2-0. Tot aan de rust bleef de wedstrijd in evenwicht met aan beide kanten wat kleine kansjes maar echt gevaarkijk werd het niet meer voor de thee en dus kon SGV een verdiende voorsprong naar de thee brengen.

Tijdens de onderbreking werd er bij Stedum afgesproken om fel te beginnen en SGV meteen onder druk te zetten, met als doel het forceren van een snelle tegengoal. De bal rolde echter nog niet eens zo lang over het veld voor het tweede bedrijf toen Stedum al tegen een 3-0 achterstand aan keek. Een verkeerde pass van libero Klaas Lubbers belande in de voeten van de spits van SGV, die vervolgens Boelie de Stuler kansloos liet.

Toch kwam Stedum snel terug, een vrije trap van Tiemen Dijk kwam precies op het hoofd van de inlopende Jaap Dijkema en de bal vloog mooi in het doel. Goalie Vincent Dijk was kansloos: 3-1.

Stedum zette vervolgens SGV even onder druk  wat resulteerde in een mogelijkheid voor Diederik Dijk. Zijn schot ging hoog over. Toen het er op leek dat Stedum de 2-3 zou gaan maken, kwam de thuisclub op een grotere voorsprong. De snelle linksachter passeerde twee man en zijn voorzet werd goed binnen gekopt: 4-1.

Daarna gebeurde er een hele poos weinig op het veld. Stedum probeerde het wel maar maakte een machteloze indruk en creëerde weinig voorin.  SGV liet de teugels wat vieren. Men vond het allemaal wel goed bij die comfortabele stand.

Toch viel er nog een doelpunt voor de gastheren. Het was de goed spelende Robert Kluppel die opstoomde aan de rechterkant. Niemand kon de snelle Kluppel bijhouden en daarbij legde hij de bal keurig breed op de meegelopen Jos Hoeksema. Het was voor hem een simpel karwei om de bal in het lege doel van Stedum te schieten: 5-1.

Stedum verloor dus opnieuw en lijkt nu al uitgespeeld voor eventuele promotie naar de vierde klasse. Hier zijn uiteraard genoeg redenen voor te bedenken zoals trainingsopkomst, kwaliteit, vorm en geluk.. Het is voor Stedum te hopen dat de winterstop de Stedumers goed doet en dat de geelzwarten zich revancheren voor de eerste seizoenshelft.

* SGV – Stedum 5-1 (2-0). Sander Prins 1-0; Henk Jansma 2-0; Henk Jansma 3-0; 3-1; Jos Hoeksema 4-1; Jos Hoeksema 5-1

No Replies to "Stedum krijgt weer tik op neus"