Lucky Appingedam wint bij De Pelikanen

pelikanenappdam
Damster Kevin Reiffers probeert de Peli-spelers Jeffrey de Vries en Stefan Jonker van zich af te houden.

De derby tussen thuisclub De Pelikanen en buurman Appingedam is in een 0-1 zege voor de Damsters geëindigd. Het beter en kansrijker Peli bleef voor de zoveelste keer dit seizoen met lege handen achter. Gezien het duel ten onrechte, want de gastheren waren het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende ploeg. Ze verzuimden echter de geboden kansen te verzilveren en ‘hielpen’ tot overmaat van ramp de gasten ook nog eens aan de winnende goal.

Er waren maar weinig mensen die hoop hadden op een goede afloop voor De Pelikanen. De door blessures en andere omstandigheden geplaagde ploeg van Bouma zou normaliter geen al te lastige hindernis voor Appingedam moeten zijn. De witzwarten kenden zo hun eigen problemen. Doan Ibraimi ontbrak sowieso, maar daar kwam na de warming-up ook nog eens Anthon Hoorndijk bij. Hij kampte met liesproblemen en moest noodgedwongen afhaken. Zijn plaats in de basis werd door Job Kool ingenomen.

En nog was de algemene verwachting dat de kwalitatief betere eenheid van Zeeman het duel wel even zou winnen. Dat bleek echter minder eenvoudig dan de stand op de ranglijst zou doen vermoeden. Peli was de eerste helft namelijk de betere ploeg en wist zich een aantal goede mogelijkheden te scheppen waaruit minstens twee keer gescoord had moeten worden.

De rappe Danny Kremer en kilometervreter Ronald Hund wisten doelman Jelmer Kiewiet echter niet te passeren. Nayim Ouakili kreeg na een breedtepass van Hund de beste mogelijkheid om de wedstrijd open te breken. Hij had de hoek voor het uitzoeken maar strandde ook op Kiewiet.

Appingedam had af en toe stevige ingrepen nodig om De Pelikanen een halt toe te roepen. Scheidsrechter Reints liet de charges aanvankelijk onbestraft, maar trok geel toen Achmed Mohammed in de fout ging.

De bezoekers wisten maar weinig onheil aan te richten in het strafschopgebied van De Pelikanen. Doelman Olaf Kiewiet, hij verving de geblesseerde Rody Bos, hoefde maar een keer handelend op te treden en deed dat met verve. Voor het overige waren het vooral schoten van afstand die hij slechts op hoefde te rapen.

Ook na de pauze was de thuisclub dreigender. Appingedam had wat omzettingen gedaan, waardoor het beter stond maar echte kansen wisten de gasten zich nog steeds niet te creëren. Peli bleef zoeken naar het gaatje dat tot succes zou moeten leiden, maar vond die niet of was niet slagvaardig genoeg. Het duel leek na driekwart wedstrijd even te ontploffen toen Swendley Martina onbesuisd ingleed op Danny Kremer, maar het binnenbrandje was snel geblust.

Het leek er lange tijd op dat de derby zonder treffers afgesloten zou worden. Tot aan de 85e minuut toen Ruben Kuiper de bal ongelukkigerwijs terugkopte en het leer door Jivan Vroom werd opgepikt. De Damster passeerde Kiewiet met een fraaie stift en tekende daarmee voor de 0-1.

De tijd was daarna te kort voor De Pelikanen om de achterstand nog weg te poetsen. Appingedam moest het slot van de wedstrijd wel met tien man vol maken toen Romanic Bacuna rechtstreeks rood zag nadat hij Ouakili tegen het natte gras had gekwakt.

Trainer Kees Bouma van De Pelikanen had na afloop van het duel alle reden om een zuur gezicht te trekken en dat deed hij dan ook. ‘Zwaar onverdiend’, noemde hij de zege van Appingedam. Zijn collega Gerard Zeeman gaf na afloop toe dat zijn team niet best had gespeeld, maar was desalniettemin blij met de driepunter.

* De Pelikanen – Appingedam 0-1 (0-0). Jivan Vroom 0-1

No Replies to "Lucky Appingedam wint bij De Pelikanen"