Overtuigende zege Damster volleybalsters

In sporthal De Smelt in Assen hebben de dames van Memesa overtuigend afgerekend met Sudosa/Desto. Met goed verzorgd volleybal werd het jeugdige team van de Assenaren door de Damster volleybalsters aan de kant werd gezet.

Tegen Oryx werd vorige week met vechtvolleybal en veel werklust de overwinning met de hakken over de sloot binnengesleept. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sudosa/Desto werd vooral getraind op organisatie van de verdediging en  kwaliteit en intelligentie van het aanvallen. Indien dit goed zou worden uitgevoerd, samen met de instelling van de voorafgaande wedstrijd, zou dit voldoende moeten zijn om de overwinningmee terug te nemen naar Appingedam.

De oefenstof en de aanwijzingen voor de wedstrijd werden door speelsters ter harte genomen en nagenoeg perfect uitgevoerd. Vanaf het begin werd er veel druk geleverd, stond de verdediging door organisatie en inzet als een huis, werd de passing en spelverdeling goed verzorgd en werd er gedoseerd en slim aangevallen.

Het jeugdige Sudosa/Desto wist redelijk in het spoor van Memesa te blijven, maar telkens als de zogenaamde ‘big points’ gespeeld moesten worden gaf de ervaring van Memesa de doorslag. Met name de jarige Annette Ottens was zowel verdedigend, passend als aanvallend zeer goed op dreef. Met 20-25/14-25/20-25 en 20-25 en dus een 4-0 overwinning en vijf punten konden de dames tevreden huiswaarts keren om de verjaardag van Ottens en de overwinning te vieren.

Het lijkt er op dat de dames het vertrouwen en de weg naar het verzorgde volleybal terug hebben gevonden. In de laatste thuiswedstrijd van dit jaar tegen Impala kunnen de dames zich zaterdag zelf een goede dienst bewijzen door de stijgende lijn voort te zetten. In de uitwedstrijd ging men destijds redelijk kansloos met 4-0 onderuit met slecht volleybal. Met het niveau van de wedstrijd in Assen moet er zeker meer in zitten.

No Replies to "Overtuigende zege Damster volleybalsters"