Organisatie Hogeland Cup legt lat hoog

hogelandcup2
Dennis Ruben van SV Woltersum is er bij gaan liggen in het duel met Sutki Hedzic (2) en Dennis Hofman van Froombosch.

In sporthal De Mencke in Uithuizen is vandaag de eerste editie van de Hogeland Cup van start gegaan. Verdeeld over meer speeldagen strijden 31 teams uit de regio om de hoofd- en andere prijzen van dit nieuwe evenement. Terwijl de stormwind buiten iedereen van de weg blies, verzorgden Froombosch en RZ Baflo de openingswedstrijd van het B-toernooi. De Bafloërs wonnen het doelpuntrijke duel met 3-5. Reinout Geuze kwam de eer van de openingsgoal toe. Zij bleken aan het einde van de openingsavond samen met Farmsum over de beste papieren te beschikken en zijn aan het deelnemersveld van het A-toernooi toegevoegd.

Het idee van de Hogeland Cup is van Gerrit Lieffering en is inmiddels ingesloten in de Stichting Hogeland Cup. Volgens Lieffering wordt de lat hoog gelegd en heeft men de ambitie om op termijn sportverenigingen en sporters die in de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam, Loppersum, Bedum, De Marne, Winsum en Ten Boer wonen toernooien in zoveel mogelijk takken van sport, op verschillende locaties en voor diverse leeftijdscategorieën aan te bieden.

Het eerste sportevenement dat door de stichting is georganiseerd is het jaarlijks terugkerende zaalvoetbaltoernooi voor veldvoetbalverenigingen. Hiervoor zijn alle 40 veldvoetbalverenigingen uitgenodigd. Daarvan gaven 31 gehoor aan de oproep om naar De Mencke te komen.

‘We zijn er trots op dat het merendeel van de clubs onze oproep heeft gehonoreerd’, zegt Lieffering. Verdeeld over acht verschillende speeldagen worden in totaal honderd wedstrijden gespeeld. Op zaterdag 10 januari wordt het geheel afgesloten met een finale-avond. Rood Zwart Baflo was aan het begin van de avond de eerste ploeg die zich voor de A-poule wist te plaatsen. Ze wonnen de laatste wedstrijd in hun eigen poule met 3-1 van Holwierde.

hogelandcup1
Holwierder Leo Middel (rechts) duelleert met Onderdendamster Hendrik Damstra.

De eerste wedstrijd uit Poule B2 was die tussen Meedhuizen en Ezinge. Het duel werd met 2-4 door de vereniging uit de gemeente Winsum gewonnen. Daarna was het de beurt aan Farmsum en ‘t Zandt. De Zandtsters hadden geen schijn van kans en gingen met maar liefst 8-0 onderuit. Een dikke uitslag werd vervolgens ook door het Sauwerder SIOS neergezet. Tegenstander Meedhuizen werd met 10-1 van het veld gevaagd. Ezinge zag aan het einde van hun tweede confrontatie van de avond ook 4-2 op het bord staan, maar nu wel in het voordeel van tegenstander Farmsum.

Tijdens het duel tussen ‘t Zandt en SIOS leek er lange tijd zicht op een eerste surprise. De Zandtsters dachten zich te revancheren voor het pak rammel in de eerste ontmoeting. Ze bezorgden de Sauwerders behoorlijk wat kopzorgen en wisten de spanning en de hoop op een goed resultaat tot de laatste seconden in stand te houden. Toen ging het echter alsnog mis en werd er een 1-2 nederlaag geleden tegen één van de favorieten voor de poulewinst.

De verrassing kwam ook niet uit een andere hoek. Farmsum had namelijk geen kind aan Meedhuizen en maakte gehakt (11-1) van hun opponent. SIOS klopte de Farmsumers vervolgens met 4-1 en het duel tussen ‘t Zandt en Ezinge eindigde onbeslist: 2-2. Voor ‘t Zandt was er ook een keer reden tot vreugde, want er werd met 2-5 van Meedhuizen gewonnen. Ezinge wist gemeentegenoot Sauwerd met 1-0 te kloppen.  Daardoor werd Farmsum op doelsaldo eerste in de poule en gaat samen met RZ Baflo naar het A-toernooi op zaterdag 27 december.

Uitslagen Poule B1
Froombosch      - RZ Baflo          3- 5
Woltersum       - SV Onderdendam    2- 1
Holwierde       - Froombosch        0- 1
RZ Baflo        - Woltersum         4- 4 
>SV Onderdendam - Holwierde         1- 5
Froombosch      - Woltersum         0- 3
RZ Baflo        - SV Onderdendam    3- 0
Holwierde       - Woltersum         2- 2
Froombosch      - SV Onderdendam    3- 1
RZ Baflo        - Holwierde         3- 1

Eindstand Poule B1
RZ Baflo        4-10
Woltersum       4- 8
Froombosch      4- 6
Holwierde       4- 4
Onderdendam     4- 0

Poule B2
Meedhuizen      - Ezinge            2- 4
Farmsum         - 't Zandt          8- 0
SIOS            - Meedhuizen       10- 1
Ezinge          - Farmsum           2- 4
't Zandt        - SIOS              1- 2
Meedhuizen      - Farmsum           1-11
Ezinge          - 't Zandt          2- 2
SIOS            - Farmsum           4- 1
Meedhuizen      - 't Zandt          2- 5
Ezinge          - SIOS              1- 0

Eindstand Poule B2
Farmsum         4- 9 (+17)
SIOS            4- 9 (+12)
Ezinge          4- 7
't Zandt        4- 4
Meedhuizen      4- 0

Programma
Dinsdag  23 december : Poule B3         (18.00-23.00 uur)
Zaterdag 27 december : Poule A1         (13.00-18.00 uur)
                       Poule A2         (18.00-23.00 uur)
Maandag  29 december : Poule A3         (18.00-23.00 uur)
Dinsdag  30 december : Poule A4         (18.00-23.00 uur)
Vrijdag   2 januari  : 1e halve finale  (18.00-23.00 uur)
Zaterdag  3 januari  : 2e halve finale  (18.00-23.00 uur)
Zaterdag 10 januari  : Finale-avond     (18.00-23.00 uur)

No Replies to "Organisatie Hogeland Cup legt lat hoog"