HogelandCup na roerige week op koers

aftraphogelandcup
Burgemeester Marijke van Beek trapt af voor het A-toernooi. Zij doet dit onder het toeziend oog van voorzitter Edward Stulp en (vanaf links) de Stedumers Tiemen Dijk, Diederik Dijk, Yannick van den Berg en Robbert Slager.

In Sporthal De Mencke in Uithuizen is zaterdag de vierde voorronde van de Hogelandcup gehouden. Na een roerige week ligt men weer op koers. Het A-toernooi werd geopend door voorzitter Edward Stulp van de organisatie en burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond. Beiden namen de aftrap voor hun rekening.

Na alle perikelen omtrent de scheidsrechterlijke beslissingen van dinsdag is de organisatie erin geslaagd waardige vervangers te vinden. Zo maakten de fluitisten Jeroen Keuter en Christiaan Mulder hun debuut op dit toernooi en deden dat uitstekend.

Stedum, Noordwolde, de Pelikanen, Corenos en de zaterdagtak van SV Bedum beten de spits af van deze lange voetbaldag. Want in de avonduren kwamen RZ Baflo, NEC Delfzijl, Eenrum, Noordpool en Viboa in actie tijdens de zesde voorronde.

Opvallend deze middag was wel dat De Pelikanen met slechts vijf spelers naar Uithuizen was gekomen. Dit betekende dat de Damsters geen wisselspelers op de bank hadden in de wedstrijden van 25 minuten. Zij speelden dan ook geen enkele enkel rol van betekenis in de poule. Er werden grote nederlagen geleden tegen Noordwolde (9-1) en SV Bedum (8-2).
Deze beide ploegen troffen elkaar in de laatste wedstrijd en dit duel was bepalend wie eerste of tweede in de poule zou worden. SV Bedum won de confrontatie en is de eerste ploeg die ongeslagen naar de finaledag op zaterdag 10 januari gaat.

Stedum en Corenos vochten in hun onderlinge duel om de derde plaats in de poule. Alhoewel Stedum de wedstrijd in hun voordeel wist te beslissen, eindigden de Roodschoulsters dankzij een beter doelsaldo op de derde plaats met drie punten. Zij komen in de wachtkamer voor een eventuele plaats voor het vervolg van het toernooi.

Het niveau alsmede de publieke belangstelling viel zaterdagmiddag wat tegen in Uithuizen. Maar dat dit toernooi bestaansrecht heeft staat buiten twijfel. Tijdens de avonduren was er meer belangstelling van voetballiefhebbers. Zij kregen als eerste het duel tussen Rood Zwart Baflo en NEC Delfzijl voorgeschoteld. De Delfzijlsters wisten deze winnend af te sluiten, maar kregen vervolgens op de broek van Eenrum. De Marnebewoners zouden uiteindelijk poulewinnaar worden met Viboa als tweede en dus gaan deze ploegen naar de halve finale op 3 januari.

Uitslagen:
Stedum     - Noordwolde   1-2
De Pelikanen  - Corenos    2-5
SV Bedum (zat) - Stedum     3-2
De Pelikanen  - Noordwolde   1-9
Corenos    - SV Bedum (zat) 1-3
Stedum     - De Pelikanen  1-2
Noordwolde   - Corenos    5-4
De Pelikanen  - SV Bedum    2-8
Stedum     - Corenos    3-1
SV Bedum (zat) - Noordwolde   4-2

Eindstand poule A1
SV Bedum (zat) 4 - 12 (18- 7)
Noordwolde   4 - 9 (18-10)
Corenos    4 - 3 (11-13)
Stedum     4 - 3 ( 7- 8)
De Pelikanen  4 - 3 ( 7-23)

Uitslagen:
RZ Baflo    - NEC Delfzijl  2-3
Eenrum     - Noordpool UFC 2-0
Viboa     - RZ Baflo    1-1
NEC Delfzijl  - Eenrum     1-6
Noordpool UFC - Viboa     2-5
RZ Baflo    - Eenrum     3-4
Noordpool UFC - NEC Delfzijl  2-6
Viboa     - Eenrum     1-2
RZ Baflo    - Noordpool UFC 8-0
Viboa     - NEC Delfzijl  2-1

Eindstand Poule A2
Eenrum     4 - 12 (14- 5)
Viboa     4 - 7 ( 9- 6)
NEC Delfzijl  4 - 6 (11-12) 
RZ Baflo    4 - 4 (14- 8)
Noordpool UFC 4 - 0 ( 4-21)

No Replies to "HogelandCup na roerige week op koers"