NEC Delfzijl wint Lopster zaaltoernooi

necdelfzijlhunsingo
Adnaan Mouse Kadir van NEC Delfzijl probeert de Hunsingoërs Rachas Anwar (op de rug gezien) en Martin Kamstra van zich af te schudden.

De negentiende editie van het Lopster zaalvoetbaltoernooi is een prooi geworden voor de sterk acterende fusieclub NEC Delfzijl. In de poulefase werd er nog moeizaam een derde plaats gehaald, maar in de finaleronde waren de mannen van coach Duurt Dijkman veel te sterk voor de overige geplaatste teams. In de finale werd het eveneens prima acterende Hunsingo met 0-4 geklopt.

In een volle Boshal in Loppersum werd de afgelopen week volop gespeeld om tot de finaleavond door te dringen die zaterdagavond op de rol stond. Stedum wist zich daar als enige vijfdeklasser voor te plaatsen en de pupillen van trainer Leendert Nieborg werden daarin derde door De Fivel na het nemen van strafschoppen te verslaan. Opmerkelijk was dat bijna dezelfde ploeg ‘s middags nog tijdens de HogelandCup in Uithuizen in actie was gekomen en daar men niet zo goed voor de dag was gekomen.

De finaleronde in Loppersum bestond uit twee poules van drie ploegen en elke ploeg moest daarna nog een extra wedstrijd spelen dat op dezelfde plaats in de voorronde was geëindigd. Poule C werd gevormd door Hunsingo, De Fivel en Middelstum. Poule D werd gevormd uit de gedoodverfde favoriet SC Loppersum met Stedum en NEC Delfzijl als outsiders.

De Winsumers en De Fivel openden het bal. Hunsingo had geen kind aan de ploeg uit Zeerijp. Het team van scheidend trainer Ronald Vermeulen werd in de vijftien minuten speeltijd met maar liefst 4-1 verslagen.

In de tweede wedstrijd kwamen de latere winnaar en SC Loppersum tegen elkaar uit. Van krachtverschil was weinig sprake. Er stond dan ook een terechte eindstand van 1-1 op het scorebord. De Fivel revancheerde zich hierna tegen Middelstum. Met goed combinatiespel en fouten aan de zijde van Middelstum de werd er een 5-2 overwinning behaald. De gemeentelijke derby tussen SC Loppersum en Stedum werd verrassend met 0-2 door Stedum gewonnen.

Favoriet SC Loppersum werd min of meer al voor de finale uitgeschakeld als Stedum of NEC Delfzijl hun wedstrijd zouden weten te winnen. Eerst kwamen Hunsingo en Middelstum nog binnen de lijnen en in een spannende pot voetbal was het Hunsingo dat met 3-2 zegevierde en zich hiermee van een podiumplaats wist te verzkeren.

Stedum en NEC Delfzijl moesten onderling uitmaken wie de poulewinst voor zich zou opeisen. De wedstrijd ging min of meer gelijk op maar door een klein foutje achterin bij de Stedumers kwam de overwinning bij de Havenkanters terecht: 0-1. Ondanks het nipte verlies kon Stedum zich nog voor de finale plaatsen, maar dan moest de extra wedstrijd tegen De Fivel wel in winst worden omgezet.

SC Loppersum kreeg eerst nog een kans om de avond een gunstige wending te geven en zich in de finale te spelen door Hunsingo te kloppen. De Lopsters stelden wederom teleur en verloren terecht met 2-0. Stedum kwam hierna in het strijdperk tegen het De Fivel. Voor Stedum was het de laatste kans om aanspraak te maken op een finaleplaats en het andere Oranje moest winnen of gelijk spelen om nog voor een podiumplaats te kunnen spelen.

Na de reguliere speeltijd van een kwartier stond de brilstand nog steeds op het scorebord. De Riepsters verzekerden zich hierdoor voor een wedstrijd om de derde en vierde plaats. Stedum had nog een kans op de finale maar dan zou NEC Delfzijl van Middelstum moeten verliezen. Dat geluk was nioet voor hen weggelegd, omdat de wedstrijd in een 2-2 remise eindigde.

Dit betekende dat De Fivel en Stedum opnieuw tegen elkaar moesten aantreden in de strijd om de derde en vierde plek. Ook nu stond er na de reguliere speeltijd een gelijkspel op het scorebord: 1-1. Strafschoppen moesten dus een beslissing brengen. Die werden door de geelzwarte brigade beter genomen dan door hun collega’s uit Zeerijp. Stedum nam de felicitaties dankbaar in ontvangst.

Hierna werd de finale gespeeld tussen Hunsingo en NEC Delfzijl. Het publiek verwachtte een spannende confrontatie, maar de Delfzijlsters behaalden een regelmatige 4-0 overwinning. Dat de Winsumers in een eerder stadium hun keeper zagen uitvallen, betekende een flinke aderlating. Keeper Bas Westerhuis van de Delfzijlsters onderscheidde zich met prima reflexen en reddingen. De fusieclub werd dan ook de terechte winnaar van dit toernooi. Het is voor de organisatie te hopen dat dit evenement zich in al het zaalvoetbalgeweld in deze periode staande weet te houden. Aan de publieke belangstelling zal het niet liggen want over drie toernooidagen was de sporthal goed bezet. Tijdens de finale-avond waren er zeker 250 toeschouwers aanwezig op de knusse tribunes.

De scheidsrechters Huisman en Bulthuis werden na afloop in de kantine bedankt voor hun goede optreden en hierna mocht de aanvoerder van NEC Delfzijl de wisselbeker en een enveloppe met inhoud in ontvangst nemen. Ook Hunsingo en Stedum kregen een enveloppe overhandigd. Joris Jurna van SC Loppersum werd met acht treffers topscorer van het toernooi. Die scoorde hij allemaal in de voorrondes.

De toernooicommissie van SC Loppersum deelde verder nog mee dat de twintigste editie van het toernooi door De Fivel zal worden georganiseerd. Wellicht zou het verstandig zijn om met de organisatie van de HogelandCup vooraf het speelschema door te spreken zodat het niet meer kan voorkomen dat ploegen op dezelfde dag op beide toernooien in actie moeten komen.

Uitslagen finaleronde:
Hunsingo   - De Fivel   4-1
NEC Delfzijl - SC Loppersum 1-1
Middelstum  - De Fivel   2-5
SC Loppersum - Stedum    0-2
Hunsingo   - Middelstum  3-2
Stedum    - NEC Delfzijl 0-1
Hunsingo   - SC Loppersum 2-0
Stedum    - De Fivel   0-0
NEC Delfzijl - Middelstum  2-1

3e/4e plaats:
De Fivel   - Stedum    1-1
Stedum wint na strafschoppen
Finale:
Hunsingo   - NEC Delfzijl 0-4

No Replies to "NEC Delfzijl wint Lopster zaaltoernooi"