De Heracliden verder in HogelandCup

poolhera

De Heracliden heeft in sporthal De Mencke in Uithuizen de laatste poule op zijn naam geschreven. De Meisters bleven daarin ongeslagen. Middelstum eindigde als tweede en mag zich net als de blauwhemden gaan opmaken voor de halve finales. 

Het beloofde op voorhand een interessante voetbalavond te worden met ploegen als De Heracliden, Poolster, SC Loppersum, Middelstum en Farmsum. Voor laatstgenoemde ploeg betekende het ontbreken van goaltjesdief Herbert van Bruggen een flinke aderlating. Hij moest zich ziek afmelden. Of dit van invloed was op de prestatie in het openingsduel tegen De Heracliden, zal altijd onduidelijk blijven. Feit was in ieder geval dat de Meisters de winst in de zak staken: 1-2.

Daarna was het de beurt aan Poolster en Middelstum om de toeschouwers op de tribune te vermaken. Zij kregen vijf goals voorgeschoteld en drie daarvan gingen naar Middelstum: 3-2. SC Loppersum veegde aansluitend de vloer aan (6-2) met Farmsum en De Heracliden klopte Poolster met 3-0.

Het duel tussen de buren Middelstum en SC Loppersum zou in ieder geval een soort van schifting veroorzaken. Beide teams hadden hun eerste duel immers gewonnen. Er werd een spannende confrontatie verwacht, maar de Middelstummers wonnen betrekkelijk eenvoudig met 3-0.

Voor zowel Farmsum als Poolster was het daarna zaak om in het onderlinge duel een goed resultaat te halen. Hier stond de spanning er wel vol op en bleef het tot aan het laatste fluitsignaal onduidelijk wie er als overwinnaar van het speelveld zou stappen. Dat bleken de geelzwarten uit Spijk te zijn die met 3-4 aan het langste eind trokken.

middlopper

De Heracliden kon het aantal zeges op drie brengen en deed dat door Middelstum met 2-1 terug te wijzen. Poolster leek de smaak te pakken te hebben en wist na Farmsum ook SC Loppersum te kloppen, al was de marge andermaal nipt: 2-3. De rol van Farmsum was al uitgespeeld en dat werd nog eens benadrukt door het 2-0 verlies in het duel met Middelstum.

De laatste wedstrijd van de avond was die tussen De Heracliden en SC Loppersum. Voor de blauwzwarten was plaatsing al een feit en ook het tweede ticket naar de volgende fase van het toernooi was al vergeven. Dat ging naar Middelstum. De vraag was enkel of de Lopsters nog genoeg eergevoel hadden om de avond waardig af te sluiten. De Meisters gaven echter niets weg en wisten ook hun laatste duel winnend af te sluiten (5-2) waarmee ze ongeslagen poulewinnaar werden.

Aansluitend werd de loting verricht voor de halve finales van 2 en 3 januari. Op vrijdag komen Omlandia, Eenrum, Hunsingo, Middelstum en De Fivel in actie. Een dag later is het de beurt aan SV Bedum (zat), De Heracliden, Noordwolde, Viboa en NEC Delfzijl. De nummers een en twee gaan door en spelen kruisfinales op de finaledag van 10 januari.

Uitslagen poule A4:

Farmsum    – De Heracliden 1-2
Poolster   – Middelstum  2-3
SC Loppersum – Farmsum    6-2
De Heracliden – Poolster   3-0
Middelstum  – SC Loppersum 3-0
Farmsum    – Poolster   3-4
De Heracliden – Middelstum  2-1
SC Loppersum – Poolster   2-3
Farmsum    – Middelstum  0-2
De Heracliden – SC Loppersum 5-2

Eindstand:

De Heracliden 4 – 12 (12- 4)
Middelstum  4 – 9 ( 9- 4)
Poolster   4 – 6  ( 9-11)
SC Loppersum 4 – 3 (10-13)
Farmsum    4 – 0 ( 6-14)

No Replies to "De Heracliden verder in HogelandCup"