Gonny Houtman tweede in Egmond aan Zee

artemisHardloopster Gonny Houtman van Artemis Winsum heeft zondagmiddag  tijdens de 21.1 kilometer in Egmond aan Zee een prima prestatie geleverd door bij de Vrouwen 60 als tweede te eindigen. De 17.000 hardlopers hadden met zware weersomstandigheden te maken tijdens de 43e editie van de PWN Halve Marathon.

Het was afzien voor de deelnemers vanwege de uitzonderlijke harde westenwind van zee. Bovendien was het erg koud. Toch was het voor iedereen die aan deze heroïsche editie deelnam vooral een mooie uitdaging, die hoort bij het karakter van de halve marathon.

Het smalle strand naar Castricum met overvliegende schuimvlokken was goed beloopbaar, maar door de wind van zee was dit gedeelte loodzwaar. Artemis telde zes leden op de halve marathon. Tom Houtman uit Warffum was hiervan de snelste met een knappe tijd van 1.39.50 uur. Zijn moeder Gonny is op de weg terug en noteerde een keurige 1.46.06 uur. Met deze tijd werd ze, na drie jaar op rij de halve marathon van Egmond te hebben gewonnen, verdienstelijk tweede bij de Vrouwen 60. De winst in deze categorie ging naar Ria Stam uit Castricum in een tijd van 1.41.58 uur. Lenie van der Plas (Rijnsoever) werd derde in 1.46.18 uur.

Oscar de Jong uit Doodstil noteerde 1.46.58 uur. Uithuizer Jan Vos Uithuizen finishte na 1.50.23 uur. Roelof Eltingh (Warffum) liet 2.05.10 uur noteren en Bert Niemarkt (Winsum) passeerde de streep na 2.06.07 uur. Een compliment aan alle Artemisdeelnemers voor het voltooien van deze loodzware halve marathon is zeker op zijn plaats.

Bij de mannen ging de winst naar de Ethiopiër Azmeraw Mengist in 1.03.01 uur. De Keniaanse Purity Cherotich won bij de vrouwen in 1.11.40 uur. Eerste Nederlander was Adi Nageeye uit Apeldoorn in 1.03.59 uur. Andrea Deelstra (Dwingeloo) was de beste Nederlandse in 1.15.51 uur. Op bijgaande foto staan (vanaf links) de Artemissers Tom Houtman, Jan Vos en Gonny Houtman.

No Replies to "Gonny Houtman tweede in Egmond aan Zee"