Derde plaats Danara Stoppels

danarastoppelsDanara Stoppels uit Holwierde is zaterdag derde geworden bij het verspringen tijdens de nationale junioren indoorwedstrijden in Apeldoorn. Deze wedstrijden, gehouden in atletiekhal Omnisport, worden gezien als de Nederlandse indoorkampioenschappen voor jongens en meisjes tussen de 11 en 15 jaar. Ruim achthonderd kinderen streden de hele dag om de prijzen op de verschillende atletiekonderdelen.

Ruim zeventig meiden uit heel Nederland hadden zich voor het verspringen aangemeld. Alleen de beste veertig mochten echter meedoen. Stoppels, tot vorig jaar lid van AV Fivelstreek maar nu uitkomend voor Groningen Atletiek, moest eerst een kwalificatieronde springen om zich bij de beste twaalf te plaatsen. Met een mooie sprong van meer dan vier meter haalde de jeugdige Holwierder als vierde de finale. In die finale lukte het haar om nog een plaats te stijgen. Met een sprong van 4.24 meter ver behaalde ze de derde plaats.

Naast het verspringen deed Stoppels ook nog mee met de 600 meter en het hoogspringen. De 600 meter werd in twee series gelopen. Stoppels liep in de tweede serie naar een derde plaats, maar omdat één meisje in de eerste serie een seconde sneller was, eindigde de Noord-Groningse in de einduitslag net naast het podium. De tijd van 1.57.67 minuten was echter wel snel genoeg om in de landelijke ranglijsten opgenomen te worden. Bij het hoogspringen evenaarde Stoppels haar eigen persoonlijke record van 1.30 meter. Hiermee werd ze zesde.

No Replies to "Derde plaats Danara Stoppels"