Debuut valt Klimaatgroep Stars 2 slecht

De reserves van Klimaatgroep Stars uit Middelstum bestaande uit Thomas Kuijer, Jan Thews en Bahram Gerami, werden in de najaarscompetitie met grote overwinningen en overtuigend spel op knappe wijze kampioen in de derde divisie. Zaterdag mochten de mannen het een treetje hoger proberen in de landelijke tweede divisie. De tegenstander was geen onbekende in Middelstum. Twee jaar geleden speelde Entac met kopman Thijs Smit voor het laatst in en tegen Middelstum. Destijds bestond het thuisteam onder meer nog uit Gert Stulp, die nu de coaching voor het eerste team voor zijn rekening neemt, en Anne Vlieg, al jaren hoofdtrainer van TTV Midstars en tegenwoordig mede-initiator van de Stichting Top Talenten Groningen.

Voor Thomas Kuijer was het als jong talent nog even flink wennen. Dit gold net zo goed voor Bahram. Hij mocht het avontuur voor Klimaatgroep Stars openen tegen Arjan Schotmeijer van Entac. Bahram was dichtbij, maar wist na de winst in de tweede game de wedstrijd niet meer om te keren.

Als tweede mocht een oude bekende voor Klimaatgroep Stars het strijdtoneel betreden en dat was Jaap van Tijum. Voor hem was het alweer vijf jaar geleden dat hij voor het laatst tweede divisie gespeeld had. Voor een optreden bij de thuisclub uit Middelstum moet men zelfs nog wat langer terug. In het jaar 2002 deed hij voor Middelstum nog mee in de eerste divisie. Het leek zaterdag of Van Tijum stiekem dertien jaar had doorgetraind, want met goed spel op beslissende momenten was hij in zijn eerste partij in vijf games te sterk voor Tom Coenen.

Kuijer had vervolgens weinig kans tegen de goed blokkende kopman Thijs Smit. En samen met Van Tijum in het dubbel kwam Kuijer ook net te kort. Van Tijum stelde daarna resoluut orde op zaken door in drie games van Schotmeijer te winnen en bracht de stand hiermee terug tot 2-3. Hierna was het over en sluiten voor de mannen van Klimaatgroep Stars. Kuijer kwam nog twee keer knap met 2-0 voor maar wist het voordeel vervolgens niet in winst om te zetten. Bahram speelde verdienstelijk, maar ook hij kwam op beslissende momenten nog te kort.

Al met al een lastige start voor de Middelstummer tafeltennissers. Het seizoen is nog jong maar de tegenstand in deze poule is aanzienlijk. Jan Thews zal in de komende wedstrijden weer van de partij zijn. Ook voor hem zal het geen eenvoudige opgave worden om klassebehoud veilig te stellen. De mannen zullen er in de komende wedstrijden hoe dan ook alles aan doen.

De volgende thuiswedstrijd staat gepland voor zaterdag 7 maart. Dan speelt Klimaatgroep Stars 2 tegen Zwolle 1. Het duel in de zaal aan de Coendersweg begint om vier uur.

No Replies to "Debuut valt Klimaatgroep Stars 2 slecht"