Peli in slotfase onderuit bij NEC Delfzijl

necpelikanen

Er waren 87 minuten gespeeld op het hagelnieuwe kunstgras van NEC Delfzijl in het centrum van de havenplaats en de stand was nog dubbelblank, toen De Pelikanen uitbrak en het presteerde de derde grote kans op een treffer te missen. Vijftig tellen later lag de bal aan de andere kant in het net achter doelman Rody Bos en omdat NEC Delfzijl in de blessuretijd nog een tweede wist te maken, was de volgende onnodige en onverdiende nederlaag voor de Damsters een feit. Een gebrek aan scorend vermogen werd hen opnieuw noodlottig. Minder tegengoals dan koploper Marum maar wel duidelijk onderaan.

Omdat het natuurgras op sportpark Uitwierde onbespeelbaar bleek speelde NEC Delfzijl voor het eerst een competitieduel op het eigen nieuwe kunstgras. De ploeg van trainer Heerlijn miste de geschorste Stam, terwijl de Peli’s zonder Nick Veentjer, Stokhof de Jong, Ouakili en Jonker aantraden, terwijl de teruggekeerde Erik Jan Raangs nog niet speelgerechtigd was. Ruben Keizer was hersteld van zijn knieblessure en begon op de bank.

In de eerste minuut werd er al een speldenprik van Danny Kremer uitgedeeld. Een fout in de opbouw van de thuisclub werd bijna door hem afgestraft. NEC speelde de eerste helft wat gemakkelijker, mocht ook  opbouwen van de Peli’s, dat van inspeelfouten wilde profiteren. Die waren redelijk talrijk de eerste twintig minuten, waarna de Delfzijlsters eieren voor hun geld kozen en met de lange bal de aanval zochten. Nino Tualena schoot halverwege net naast en Reinier Schumer zocht in kansrijke positie het doel te hoog. De grootste kans van de eerste helft was voor de gasten. In de 26e minuut ontfutselde Ronald Hund de verdediging de bal en stuurde Danny Kremer op pad. Alleen voor doelman Bas Westerhuis mikte hij naast.

Beide partijen kregen nog één kans voor de theepauze. Nadat Nino Tualena Daan de Groot had afgetroefd, kreeg Jeffrey Roeters een aardige mogelijkheid. Hij schoot naast. Aan de andere kant ontstond nog een kansje voor Vincent Benesia na een mooie dieptepass van Jeffrey de Vries. NEC claimde ook nog een strafschop na wat ongelukkig opruimen van Ruben Kuiper, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Geertsema uit Bedum liet terecht doorspelen.

Na de doelwisseling kwam Ruben Keizer bij De Pelikanen in de ploeg voor Ronald Hund. Het overwicht van de thuisclub was weg, hoewel NEC in de beginfase via corners en vrije schoppen wel voor dreiging zorgde. Na een uur voetbal mocht Keizer aanleggen na een overtreding. Zijn vrije trap werd door doelman Westerhuis fraai onder de lat weggetikt. Even later kreeg De Pelikanen dé kans van de wedstrijd. Kremer zaaide paniek in de defensie van de thuisclub en de bal kwam voor de voeten van Jeffrey de Vries. Terwijl de keeper nog op de lijn  stond, heel vroeg naar de grond ging en de afstand slechts een meter of vijf, zes was strandde De Vries toch op Westerhuis.

Halverwege de tweede helft was NEC dichtbij een treffer, maar Daniel Srowig kopte de inzet van Tualena  voortreffelijk van de doellijn. Er brak vervolgens een levendige slotfase aan.  Danny  Kremer brak weer door, maar zijn voorzet was net te scherp voor Benesia. Rody Bos hield met een knappe actie invaller Jan Douwe Rinsma van een doelpunt af, hoewel NEC opnieuw aan een penalty dacht. Tien minuten voor tijd viel Daan de Groot met een blessure uit en dat kwam de defensieve organisatie van De Pelikanen niet ten goede.

In de 87e minuut bediende een andere invaller, maar dan aan Damster zijde, Niels Dijkstra zijn teamgenoot Kremer. Zijn schot van dichtbij was een redelijk eenvoudige prooi voor Westerhuis.  Westerhuis trapte uit. Tualena kwam in balbezit en slingerde de bal knap op het hoofd van Erwin Noordhof die Bos koppend kansloos liet: 1-0. De Pelikanen was gebroken en kreeg in blessuretijd nog een tweede goal om de oren van Reinier Schumer.

* NEC Delfzijl – De Pelikanen 2-0 (0-0). Erwin Noordhof 1-0; Reinier Schumer 2-0.

No Replies to "Peli in slotfase onderuit bij NEC Delfzijl"