Houtman en Durenkamp winnen in Den Haag

Met de winst op de halve marathon van de Winsumers Gonny Houtman bij de vrouwen 60 en van Koos Durenkamp bij de mannen 70 heeft Artemis zich in Den Haag van zijn allerbeste kant laten zien. Voor Houtman was het zelfs de vijfde keer dat ze de loop op haar aam wist te schrijven.

Het door Le Champion georganiseerde evenement telde op de diverse afstanden maar liefst 43.000 deelnemers, waarvan 13.000 op de halve marathon. Een van Nederlands grootste hardloopevenementen werd verder gekenmerkt door een uitstekende organisatie met 900 vrijwilligers, heel veel publiek, muziek en een uitstekende sfeer. De route voerde de deelnemers onder ideale weersomstandigheden met een beetje wind vanaf de start aan de Koningskade door het centrum van Den Haag, langs onder andere het Vredespaleis, naar de boulevard van Scheveningen en weer terug naar de finish op het Malieveld.

Artemis telde op deze afstand vier deelnemers. Precies een jaar na de breuk in haar bovenarm, eveneens in Den Haag, verscheen Gonny Houtman voor de vijfde keer aan de start voor de 21.1 kilometer. Na een zeer constant gelopen wedstrijd behaalde ze ook voor de vijfde keer de overwinning bij de vrouwen 60. Ze noteerde een prima tijd van 1.39.46 uur en was hiermee 1.07 minuten sneller dan haar naaste concurrente Ria Stam uit Castricum. De voorsprong op de nummer drie bedroeg 13.37 minuten.

Koos Durenkamp leverde bij de mannen 70 eveneens een prestatie van formaat door met overmacht als eerste te eindigen. Hij verbeterde zijn eigen clubrecord met 32 seconden. De nummer twee Jan Kok uit Edam volgde op 3.40 minuten. De nummer drie moest 5.25 minuten toegeven. Han Korhorn uit Kloosterburen sloot zijn wedstrijd af met een keurige tijd van 1.42.35 uur. De van een hamstringblessure herstelde Aleida Groothoff uit Winsum kwam na 1.50.49 uur over de streep.

No Replies to "Houtman en Durenkamp winnen in Den Haag"