Pijnlijke nederlaag DIO Bedum

De heren van DIO Bedum hebben zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden in de strijd om het kampioenschap. In eigen huis werd er voor het eerst dit seizoen verloren. De Bedumers moesten hun meerdere erkennen in Boost Donitas. De gasten wonnen de confrontatie met 1-3.

De studenten uit Groningen begonnen veel beter aan de wedstrijd. DIO Bedum keek daardoor al snel tegen een achterstand aan, mede door sterk aanvallend spel van de tegenstander. De Stadjers raakten bijna alle ballen goed. Blokkerend kwamen de gastheren er ook niet aan te pas. De eerste set ging met 20-25 naar Donitas.

Ook in de tweede  set was het spel van DIO Bedum ondermaats. Men had het vooral moeilijk met de service van Donitas. Veel ballen konden niet fatsoenlijk op spelverdeler Thijs Homan qorden gespeeld, waardoor ook aanvallend weinig gebracht kon worden. Alleen Gerben Geertsema kwam er aanvallend nog wel eens doorheen. Uiteindelijk werd ook de tweede set nipt door Donitas gewonnen: 25-27.

In de derde set begon de thuisclub iets beter te spelen. Coach Nico Huisman bracht Michael ter Veer en Tobias Havinga binnen de lijnen. Bij de stand van 8-4 had Donitas al zijn time-outs al gebruikt, maar dat mocht niet baten. De Bedumers wisten de voorsprong met moeite vast te houden en wonnen de derde set met 25-20.

DIO Bedum moest in de vierde set doordrukken, maar dit lukte niet.. Aan beide kanten werd er slecht geserveerd. Dit brak de thuisploeg uiteindelijk op. Bij de stand van 22-24 sloeg Jochem van Diepen de laatste bal in het blok van Donitas: 22-25.

Het werd daardoor een nederlaag voor DI Bedum die zonder meer terecht genoemd kon worden. Klein lichtpuntje was dat concurrent Gemini-S met slechts 2-3 van Spaarnestad wist te winnen.  Hierdoor blijft het verschil slechts een punt in het voordeel van de Bedumers. Koploper Zaanstad heeft vier punten voorsprong maar wel een wedstrijd meer gespeeld.

Zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan ontvangen de Bedumers het Amersfoortse AVV Keistad.

* DIO Bedum – Boost/Donitas 1-3. Setstanden 20-25. 25-27. 25-20 en 22-25

No Replies to "Pijnlijke nederlaag DIO Bedum"