DIO Bedum pakt belangrijke punten

Het herenteam van volleybalvereniging DIO Bedum heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de Eerste Divisie A. In Assen werd met 1-3 gewonnen van het inmiddels gedegradeerde Sudosa-Desto.  Mede dankzij de nederlaag van koploper Zaanstad bij Donitas, zijn de Bedumers drie punten op koploper Zaanstad ingelopen.

De mannen van Nico Huisman begonnen de eerste set goed. Sudosa werd meteen onder druk gezet met scherpe serviceballen. Ook aanvallend liep het goed bij DIO. Mede door een sterk spelende Nico Hoekstra, die een aantal keren flink hard binnen sloeg, werd er al redelijk snel een groot gat geslagen. Bij de stand van 19-13 in het voordeel van de mannen uit Bedum werd de niet helemaal fitte spelverdeler Thijs Homan naar de kant gehaald en was het de beurt aan Koen Verhoek. Ondanks een moeizame start pakte hij zijn taken goed op en werd de eerste set met 25-18 binnen gehaald.

De tweede set ging gelijk op. DIO haalde het niveau van de eerste set niet wat veel onnodige fouten tot gevolg had. Bij een 17-18 stand in het voordeel van de Assenaren was het de beurt aan Micheal ter Veer. De imponerende sprongkracht van deze diagonaal zorgde er onder andere voor dat veel ballen werden afgeblokt. Sudosa raakte hierdoor lichtelijk van slag. Door enkele aanvallende fouten van de gastheren wisten de Bedumers de set met 25-22 te winnen.

Ook de derde set verliep niet vlekkeloos. Wederom werden er veel fouten gemaakt. De Bedumers speelden voornamelijk tegen zichzelf, waardoor Huisman aan het einde van de set gedwongen was om Thijs Homan, Jochem van Diepen en Erik Rekker in het veld te brengen. Laatstgenoemde zorgde met een mooie set-up ervoor dat Jochem van Diepen het winnende punt binnen kon slaan: 25-22.

De wedstrijd was gewonnen, maar een 4-0 overwinning zou ervoor zorgen dat de Bedumers op een gelijk aantal punten met de koploper kon komen. Dit bleek echter geen eenvoudige opgave. Sudosa gaf het nog niet op en begon de servicedruk flink op te voeren. Daarnaast bleef het een foutenfestijn bij de Bedumers. De pass kwam niet meer in de buurt van het net en soms niet eens de drie meterlijn waardoor er weinig tot geen aanvalskracht meer was. Niels Kuypens werd ingebracht voor Nico Hoekstra. Ook Thijs Homan en Tobias Havinga werden weer in de ploeg gebracht. Desondanks kwam DIO in een negatieve spiraal terecht en werd de set vierde met 25-21 verloren.

Zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer elf Spaarnestad. De uitwedstrijd werd met 3-1 verloren, dus de Bedumers hebben iets goed te maken. Aangezien dit een inhaalwedstrijd is en Zaanstad niet in actie komt, kan DIO Bedum de koppositie overnemen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is alles nog mogelijk bovenin de Eerste Divisie A.

* Sudosa/Desto – DIO Bedum 1-3. Setstanden: 18-25, 22-25, 22-25 en 25-21.

No Replies to "DIO Bedum pakt belangrijke punten"