DIO pakt leiding na zege op Spaarnestad

De heren van DIO Bedum hebben zaterdag op overtuigende wijze met Spaarnestad afgerekend. De Haarlemmers werden met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. Dankzij deze overwinning zijn de Bedumer volleyballers koploper in de Eerste Divisie A met vier punten meer dan nummer twee Zaanstad H2. Nummer drie Gemini-S liep een pijnlijke nederlaag op bij US (3-1) en mist daardoor de aansluiting in de strijd om het kampioenschap.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd al duidelijk dat DIO wederom een belangrijke stap richting kampioenschap kon zetten, aangezien de uitslag van US tegen Gemini al bekend was en Zaanstad niet hoefde te spelen.  De mannen van coach Nico Huisman begonnen dan ook uitstekend aan de wedstrijd tegen de nummer elf.

De bezoekers konden halverwege de eerste set nog redelijk mee komen, maar bij de stand van 15-13 in het voordeel van DIO begon de machine harder te draaien en werd het niveau opgeschroefd. Serverend was het met name Gerben Geertsema die het Spaarnestad lastig maakte, maar ook aanvallend waren onder anderen Nico Hoekstra, Jan Bakker en Jochem van Diepen meedogenloos. Bijna elke aanval werd hard binnengeslagen.  De eerste set ging dan ook verdiend naar DIO Bedum met 25-18.

In de tweede set deden de Bedumers er nog een schepje bovenop.  Spelverdeler Thijs Homan bediende de aanvallers uitstekend. Spaarnestad kreeg geen grip op het agressieve spel van DIO. Dit resulteerde al snel in een ruime voorsprong van 15-5. Coach Nico Huisman bracht vervolgens spelverdeler Koen Verhoek en diagonaal Michael ter Veer in het veld. Beide heren lieten meteen hun waarde zien en het gat werd alleen maar groter. Uiteindelijk werd de tweede set met 25-10 binnengehaald.

Set nummer drie liet hetzelfde spelbeeld zien als de voorgaande twee. DIO ging vol in de aanval en Spaarnestad verdedigde. Huisman bracht wederom drie verse krachten in het veld, te weten Niels Kuypens, Erik Rekker en Martijs Blok. Deze heren draaiden moeiteloos mee. De set werd overtuigend met 25-16 gewonnen.  Spaarnestad had zich al bij een nederlaag neergelegd en kon het ook in de vierde set niet meer opbrengen om nog tegengas te bieden. DIO zette nog één keer aan en won ook nu met afgetekende cijfers: 25-13.

Met nog twee wedstrijden te spelen is het kampioenschap binnen handbereik. Volgend weekeinde speelt DIO Bedum een thuiswedstrijd tegen Sovoco uit Soest. Mochten de Bedumers met 4-0 winnen en concurrent Zaanstad laat meer dan twee punten liggen, dan is het kampioenschap een feit.

* DIO Bedum – Spaarnestad 4-0. Setstanden 25-18, 25-10, 25-16 en 25-13.

No Replies to "DIO pakt leiding na zege op Spaarnestad"