DIO Bedum moet feestje nog even uitstellen

dio
De heren van DIO konden Sovoco niet afdoende blocken om de titel nu al in de wacht te slepen.

Het eerste herenteam van volleybalvereniging DIO uit Bedum kwam zaterdag één set te kort om zich definitief als kampioen van de Eerste Divisie A te kunnen laten kronen. In een volgepakte sporthal De Beemden wisten de Bedumers met 3-1 van Sovoco uit Soest te winnen en dat bleek achteraf niet genoeg om de champagnekurken te laten knallen.

Voorafgaande aan het duel bleek dat nummer twee Zaanstad slechts met 3-2 van US had gewonnen. Hierdoor konden de Bedumers in eigen huis kampioen worden, mits er met 4-0 werd gewonnen. De mannen van Nico Huisman wisten wat hen te doen stond en lieten dit ook meteen in de eerste set zien. De thuisclub begon in de eigen hal uitstekend aan de wedstrijd en wist al redelijk vroeg bij Sovoco weg te lopen.

Mede dankzij veel servicedruk en goed verdedigend werk liep het verschil op tot meer dan vijf punten in het voordeel van de Bedumers. Sovoco kreeg geen grip op de wedstrijd en kon het gat niet meer dichten. De eerste set ging uiteindelijk met 25-19 naar DIO Bedum.

In de tweede set was het Sovoco dat iets beter begon. Bij een 4-7 stand werd er een time-out aangevraagd door Nico Huisman. De mannen werden weer op scherp gezet en begonnen beter te spelen. De achterstand werd al snel in een ruime voorsprong (14-8) omgezet. Dit was voornamelijk te danken aan een sterk serverende Tobias Havinga. De Bedumers gooiden er nog een schepje bovenop en wisten de tweede set overtuigend met 25-15 te winnen.

Tot aan dat moment ging alles nog volgens plan, maar Sovoco was niet naar Bedum afgereisd om met 4-0 van de mat gespeeld te worden. In de derde set waren de mannen uit Soest de bovenliggende partij. Het gat kon niet meer door de gastheren gedicht worden. Sovoco won de derde set met 22-25 en gooide daarmee roet in het eten van de Bedumers.

De vierde set was een spannende.  Beide teams waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar in de beginfase weinig toe. Uiteindelijk was het toch  DIO Bedum dat aan het langste eind wist te trekken: 25-23.

Een mooie overwinning die met ruim driehonderd supporters werd gevierd.  Zaterdag gaat DIO Bedum op bezoek bij SVS in Schalkhaar. Daar kan het kampioenschap definitief binnengehaald worden.

* DIO Bedum – Sovoco 3-1. Setstanden 25-19, 25-15, 22-25 en 25-23.

No Replies to "DIO Bedum moet feestje nog even uitstellen"