Leden Artemis naar record in Rotterdam

De vier aan de marathon van Rotterdam deelnemende leden van Artemis uit Winsum hebben zondag uitstekend gepresteerd. Ze liepen allen een persoonlijk record. Maar liefst 15.000 deelnemers gingen om tien uur op de Coolsingel van start. Het startschot werd gelost door burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. Vlak voor de start zong Lee Towers het lied ‘You never walk alone.’

Het was goed loopweer ondanks een aantrekkende wind. Arjen Kwint (Loppersum), uitkomend in de categorie mannen 40, was na een vlak gelopen race de snelste Artemisser met een prima tijd van 3.29.56 uur. Hij verbeterde zijn oude toptijd met maar liefst 14.04 minuten. Simone Binnema (Eenrum) noteerde bij de Vrouwen 45 een tijd van 3.43.36 uur. Dat betekende een verbetering van haar oude toptijd met 4.49 minuten. ‘Een prima organisatie, om de vijf kilometer verzorgingsposten, tot 35 kilometer lekker gelopen. De laatste kilometers waren iets zwaarder’, aldus een tevreden Binnema. Jaap Smith (Baflo) finishte bij de Mannen 45 na 3.54.33 uur. Hij stelde zijn oude toptijd 33 seconden scherper. Dorpsgenoot Wim van der Poel passeerde de finish bij de Mannen 50 in 4.13.24 uur. Van der Poel scherpte zijn oude toptijd met 1.42 minuten aan. Zowel Smith als Van der Poel hadden het in het laatste gedeelte van de race zwaar.

No Replies to "Leden Artemis naar record in Rotterdam"