LSV redt het niet tegen SV Annen

lsvannen
Het tweemans blok van LSV moet een aanval van SV Annen zien te keren.

De heren van volleybalvereniging LSV uit Loppersum hebben zaterdag hun laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Net als een week eerder speelden ze tegen SV Annen. De spannende uitwedstrijd werd met 3-1 verloren en ook deze keer waren beide teams aan elkaar gewaagd. Helaas voor de Lopsters trokken de mannen uit Annen wederom aan het langste eind, maar nu met 2-3.

LSV schoot fel uit de startblokken en zette Annen al snel op een ruime achterstand. De Lopsters hadden veel servedruk, stonden uitstekend te passen en de aanvallers Arnold Hovenga, Jan Klink, Gerard Hofman, Ronald Kamminga en Wouter Haak scoorden veel uit de setups van spelverdeler Jurjen Haak. Annen, dat in de warming-up libero Wim Ravenhorst met rugklachten zag afhaken, had geen antwoord en werd compleet zoek gespeeld. De eerste set ging met 25-10 naar de thuisploeg.

De thuisclub bleef in de tweede set goed spelen, maar Annen kwam ook steeds beter in zijn spel. LSV pakte in het eerste deel van de set een vijftal punten voorsprong en leek ook nu vrij eenvoudig naar zich toe te trekken. Halverwege wist Annen echter een paar punten achter elkaar te scoren en werd het alsnog spannend. Toch bleven de Lopsters aan de goede kant van de score en ging ook deze set na een uit geslagen bal van Annen met 25-22 naar LSV.

In de derde set waren de rollen omgedraaid. Nu pakten de gasten een paar punten voorsprong en wisten deze de hele set vast te houden. LSV kwam aan het eind nog dichtbij, maar speelde niet scherp genoeg om het Annen nog echt lastig te maken. Deze set ging met 22-25 naar Annen en het was overduidelijk dat de wedstrijd nog niet was gespeeld.

De vierde set was de mooiste en spannendste van de middag. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe en aan beide kanten werd goed en met veel inzet gespeeld. Het publiek kreeg harde smashes, mooie blocks en prachtige verdedigende acties voorgeschoteld. LSV werd hartstochtelijk aangemoedigd door het team van Dames 1 dat na de heren moest spelen en kampioen Tjoba met een zeer verdiende 3-1 nederlaag terug naar Klazienaveen stuurde, en zette alles op alles om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tot 21-21 ging de set volledig gelijk op.

Helaas maakten de Lopsters op dat cruciale moment twee foutjes. Annen kwam op 21-23 en even later op 22-24 waarmee de set gespeeld leek. De ploeg van trainer/coach Marcel Haak rechtte echter nog één keer de rug, scoorde mooi tegen en mocht op 23-24 proberen gelijk te maken. Invaller Dirk de Vries zag zijn opslag echter over de achterlijn vallen en dus ging de set met 23-25 naar Annen.

Een vijfde set moest dus de beslissing brengen en Annen was na twee gewonnen sets in de winning mood. Al snel pakten de gasten een voorsprong van vier punten. Op 4-8 wisselden beide teams van helft. Vanaf dat moment scoorden ze om en om en bleef het verschil vier punten. LSV was niet meer bij machte om dichterbij te komen en dus ging de set met 11-15 en de wedstrijd na een 2-0 tussenstand toch nog met 2-3 naar SV Annen.

Diagonaalspeler Bert Vink, na de wedstrijd door zijn teamgenoten gekozen als speler van het seizoen, baalde van de nederlaag: ‘We hadden onszelf een mooie afsluiting van het seizoen kunnen bezorgen door de wedstrijd te winnen, hadden ook zeker kansen, maar het dubbeltje viel net de verkeerde kant op. Desondanks hebben we een prima wedstrijd gespeeld.’ Het seizoen werd vervolgens in stijl afgesloten in de kantine van de Boshal met een natje en een droogje, een zeer geslaagde verloting en muziek.

* LSV – SV Annen 2-3. Setstanden: 25-10, 25-22, 22-25, 23-25 en 11-15

No Replies to "LSV redt het niet tegen SV Annen"