Vos en Oostinga snelste in Stedum

stemeromloopd

stemeromloopheren
De beide overall-winnaars van de Stemer Omloop (foto’s Menne Tillema).

Damster Gerard Vos en Marjan Oostinga uit Eelde zijn zaterdag de overall-winnaars geworden van de Stemer Omloop. Het loopevenement was de tweede wedstrijd in het BuurContact Loopcircuit.

Het was koud, regenachtig en winderig en toch verschenen er nog 243 deelnemers aan de start voor de afstanden 5 en 10 kilometer. Het Winsumer Artemis hield twee podiumplaatsen aan de wedstrijd over.

Simone Binnema (Eenrum) werd bij de vrouwen 40 derde en Jeannet Bakema uit Loppersum pakte eveneens brons en wel bij de vrouwen 50.

Totaal 243 deelnemers trotseerden het koude, regenachtige en winderige weer in Stedum, waar de tweede wedstrijd van het BuurContact Loopcircuit 2015 over 5 en 10 kilometer (twee ronden) werd georganiseerd.

Op de ruim 10 kilometer stonden vijf Artemissers aan de start. Jaap Smith uit Baflo was hiervan met een 15e plaats bij de mannen 40 de snelste. Hij finishte na 45.11 minuten. Simone Binnema merkte vlak voor de start op, gelet op de aanwezige concurrentie in haar categorie, weinig vertrouwen in een podiumplaats te hebben.

Maar de Eenrumse knokte zich met een tijd van 45.16 minuten toch nog naar een verdienstelijke derde plaats. Op Marjan Oostinga uit Eelde, de winnares bij de vrouwen 40 en overall winnares bij de vrouwen, stond met een tijd van 41.42 minuten geen maat. Het verschil tussen Binnema en de nummer twee Christien Koning uit Groningen beperkte zich uiteindelijk tot slechts 12 seconden.

Jeannet Bakema boekte bij de vrouwen 50 met een tijd van 58.22 minuten een niet verwachte derde plaats. De winst in deze categorie ging naar Magriet Taselaar uit Uithuizen in 52.33 minuten, gevolgd door Tineke Roorda (Westeremden) in 54.51 minuten. Op de plaatsen vier en vijf eindigden Ineke Wolters en Grietje Dijkmans uit Winsum. Hun tijden waren 58.53  en 59.58 minuten. De winst bij de mannen overall ging naar Gerard Vos uit Appingedam met een tijd van 35.00 minuten.

Op de 5 kilometer noteerde Leensteer Wim Ammeraal een tijd van 22.42 minuten.

No Replies to "Vos en Oostinga snelste in Stedum"