Zilver voor Houtman in Leiden

NKleiden2
De Winsumse atlete toont trots haar zilveren plak.

Gonny Houtman uit Winsum is zondag tweede geworden bij het NK halve marathon in Leiden. De Winsumse liep de 21.1 kilometer bij de vrouwen 60 in een tijd van 1.39.53 uur. Ruim 4500 deelnemers, waaronder 221 aan het NK, stonden `s morgens om 10.00 uur aan het vertrek voor de halve marathon in het centrum van Leiden. Er stond veel publiek langs de kant en het was ideaal loopweer.

Een lekker zonnetje en een beetje wind vergezelden de atleten vanaf de start richting Zoeterwoude-Dorp, om via Zoeterwoude-Rijndijk en Leiderdorp weer te finishen op de gezellige Vismarkt in hartje Leiden. In de leeftijdscategorie vrouwen 60 stonden alle Nederlandse toppers, waaronder Artemislid Gonny Houtman, aan de start. Houtman kwam na 10 kilometer als eerste door in 45.58 minuten. Ze bleek echter iets te voortvarend te zijn vertrokken en moest in het tweede gedeelte van de race een beetje gas terugnemen. Hier maakte Jeannine Liebrand uit Nijmegen dankbaar gebruik van, passeerde Houtman na 12 kilometer en stond de leiding daarna niet meer af.

Liebrand passeerde de eindstreep na 1.38.31 uur. Gonny Houtman werd verdienstelijk tweede in 1.39.53 uur. Een prima opmaat voor de marathon van Edinburgh op zondag 31 mei. Het brons bij de vrouwen 60 ging naar Ria Stam uit Limmen in 1.40.53 uur. De Winsumer Koos Durenkamp, gestart bij de mannen 70, kreeg na 16 kilometer te maken met een kuitblessure en moest de wedstrijd verlaten. De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door Bart van Nunen uit Leiden in 1.04.35 uur. De winst bij de vrouwen ging naar de Groningse Stefanie Bouma in 1.18.10 uur.

No Replies to "Zilver voor Houtman in Leiden"