Vier provinciale kampioenen bij VIOS


Yuan Post werd voor het tweede jaar op rij provinciaal kampioen.

Veertien turnsters van VIOS uit Warffum hebben onlangs deelgenomen aan het provinciaal kampioenschap turnen in sporthal De Mencke in Uithuizen. De leden van de Warffumer vereniigng kwamen met een flink pakket medailles en vier provinciale kampioenen terug op de thuisbasis. Yuan Post pakte die titel voor het tweede jaar op rij.

In de eerste wedstrijd turnden vier turnsters, te weten Tessa Kool (Pupil 1 D2), Denise Raat (jeugd 2 supplement G), Julia Slob en Yuan Post (Instap D2). Kool turnde een keurige wedstrijd en wist het hoogste cijfer op balk te halen en eindigde als tweede van de provincie Groningen. Raat begon op sprong. De twee sprongen werden niet naar wens uitgevoerd, maar toch scoorde Raat het tweede cijfer op sprong. Het laatste toestel was voor Raat vloer. Raat stond vierde en moest alles uit de kast halen om een medaille mee naar huis te nemen en dit deed ze. Raat eindigde als tweede van de provincie.

Julia Slob is de afgelopen weken veel vooruit gegaan en dit liet ze zien tijdens de wedstrijd. Ze turnde een prima wedstrijd, zonder grote fouten en eindigde als achtste in een heel sterk deelnemersveld. Yuan Post turnde ook een keurige wedstrijd, op vloer en balk scoorde zij het hoogste cijfer. In 2014 werd Post provinciaal kampioen en voor de tweede keer op rij mag zij zich provinciaal kampioen noemen, want ook nu ging zij er met het goud vandoor.

In de tweede wedstrijd moesten Marilynn Raat (Mini instap D2), Bo Dopma (Instap D1), Hannah Kuiper (Mini Instap D3), Katie de Vries (Mini instap D3), Mila Kolstein (Instap D3), Esmee Slump (Instap D3) en Annieka Reker (Instap D3). Raat begon op brug, ze turnde hier een keurige oefening maar werd laag beoordeeld door de jury. Op de andere toestellen werd Raat hoger beoordeeld. Raat eindige als derde van de provincie.

Dopma begon sterk op sprong en wist dit vast te houden tot het einde. In de voorrondes werd Dopma derde en tweede, maar nu wist Dopma de titel te pakken. Dopma mocht het goud in ontvangst nemen en mag zich provinciaal kampioen 2015 noemen. Kuiper begon op sprong, waar het tijdens de voorronde nog mis ging scoorde zij nu het tweede cijfer met een geweldige handstandoverslag tot ruglig. Op de andere toestellen turnde Kuiper eveneens prima, zonder grote fouten en eindige als tweede van de provincie.

De Vries begon eveneens sterk op sprong, zij wist hier het eerste cijfer te scoren evenals op vloer waar ze ook het eerste cijfer scoorde. De zesjarige turnster liet zien wat ze in huis had en mocht het goud in ontvangst nemen en mag zich provinciaal kampioen 2015 noemen. Kolstein turnde in een heel sterk deelnemersveld. Ze turnde keurige oefeningen zonder grote fouten. Door een heel klein foutje op het laatste toestel zakte Kolstein van een derde plek terug naar de negende plek, hier kan Kolstein zeker trots op zijn.

Slump turnde een geweldige wedstrijd. Op sprong scoorde ze met een keurige handstandoverslag tot ruglig het eerste cijfer en werd tweede van de provincie. Reker turnde een wedstrijd zonder fouten, ondanks dat het niveau hoog lag wist Reker net als in de voorronde het goud te veroveren. Zij mag zich ook provinciaal kampioen 2015 noemen.

In de laatste wedstrijd turnden Vera Bijsterveld (Pupil 2 D1), Esmée Koning (Pupil 2 D3) & Sophie van Genuchten (Jeugd 1 D1). Bijsterveld begon op sprong en turnde hier een keurige handstandoverslag over de kast en een hurksalto. Op brug ging het eveneens goed, het ophurken op de lage ligger lukte. Het derde toestel was de balk. Bijsterveld heeft de afgelopen weken veel op radslag geoefend en salto af. Met radslag plaatste ze twee voeten op de balk, maar door een wiebel viel ze. De salto af ging helemaal perfect. Op vloer turnde ze een mooie oefening en eindige als elfde van de provincie in een erg strek deelnemersveld.

Koning begon op balk. Het was al snel duidelijk dat ze haar zenuwen niet de baas kon worden, waardoor ze twee keer viel en een stukje was vergeten. Gelukkig kwam daarna het toestel vloer en dat is haar beste toestel. Koning wist hier weer het eerste cijfer te scoren. Op de andere toestellen maakte ze geen grote fouten en eindige als derde van de provincie.

Van Genuchten begon op sprong, wat zij eigenlijk best eng vind. Toch sprong ze zelfstandig twee keer een handstandoverslag over de pegasus. Door polsklachten heeft ze de afgelopen weken niet volop kunnen trainen en dit was terug te zien tijdens de wedstrijd. Desondanks wist van Genuchten nog wel het tweede cijfer op vloer te scoren met een geweldige vloeroefening. Ze eindigde al achtste van de provincie.

In totaal ging VIOS met tien medailles naar huis, waarvan vier provinciaal kampioenen. Een geweldige prestatie voor de kleine club uit Warffum. Het provinciaal kampioenschap was de laatste KNGU-wedstrijd van het seizoen. Trainster Sandra Bosman kijkt samen met haar assistent Emma Reinders terug op een zeer geslaagd seizoen.

No Replies to "Vier provinciale kampioenen bij VIOS"