Beweegdiploma bij GAV Unitas Usquert

Zestien jongens en meisjes van 2 tot en met 6 jaar hebben woensdag hun beweegdiploma van de KNGU behaald. Het is de vierde keer dat GAV Unitas dit organiseert. In de gymzaal van Usquert stonden tweeëntwintig situaties klaar. Het is feest als je een diploma haalt daarom waren (groot)ouders, broertjes en zusjes allemaal meegekomen.

De zaal was feestelijk versiert met Nijntje-vlaggetjes. Nijntje promoot het beweegdiploma van de KNGU. De peuters en kleuters deden ontzettend hun best. Alle basiselementen van bewegen lieten ze zien zoals kruipen, springen, glijden, klimmen, steunspringen, mikken, gooien, vangen, schommelen, duikelen, draaien, balanceren, rollen, stoppen, schoppen en tikken. Er zijn twee beweegdiploma’s. Bij beweegdiploma 2 moet je net iets moeilijker dingen doen.

GAV Unitas vindt het erg belangrijk dat alle kinderen hun beweegdiploma halen want het beheersen van de basiselementen van bewegen is de basis voor alle andere sporten! Alle jongens en meisjes zouden eerst hun beweegdiploma moeten halen voordat ze een andere sport gaan beoefenen. Door de wekelijkse beweeglessen bij peuters en kleuters zien we dat kinderen zich goed motorisch ontwikkelen. De kinderen staan stevig in hun schoenen.

‘Mochten er toch kinderen zijn die achterblijven in hun ontwikkeling dan kunnen we ze via onze samenwerkingsverband met fysiotherapie Den Ommelanden in Uithuizen gratis peuterpret of kleuterpret aanbieden. Binnen deze trajecten zijn diverse specialisten zoals een kinderfysiotherapeut, diëtiste en een pedagoog. De kinderen krijgen extra aandacht zodat de achterstand in ongeveer 15 tot 20 weken weggewerkt wordt. Kinderen die in aanmerking komen voor peuter- en kleuterpret daar kunnen diverse redenen voor zijn zoals; motorische achterstand, angstig zijn, te zwaar zijn of dreigen te worden, onhandig zijn enz. In de afgelopen paar jaar hebben we hierin veel kinderen positief zien ontwikkelen’, zo zegt men bij GAV Unitas.

Na ongeveer een uur waren alle onderdelen gedaan en werden de kinderen beloond met een groot applaus van het publiek. Voor alle kinderen was er wat te drinken en een Nijntje-koekje. Daarna kregen ze allemaal hun welverdiende diploma.

No Replies to "Beweegdiploma bij GAV Unitas Usquert"