Semifinale EK zijspannen in Loppersum


De koppels Hundsrucker-Balz (9) en Venus/Heiss (6), beiden uit Duitsland, gaan voorop in de strijd tijdens de EK-finale van twee jaar geleden in Loppersum.

Armen naar beneden, het licht op groen… Deze uitspraak zal zaterdag 13 juni weer veelvuldig door de speakers klinken op het sportpark aan de Bosweg in Loppersum, want dan vindt daar de ESSO Semifinale EK Zijspannen plaats. Er verschijnen twaalf combinaties aan de start, die om de laatste zes tickets voor de EK-finale op 22 augustus in het Zuid Duitse Hertingen zullen strijden. 

Voor Nederland zijn de zijspanteams Matthijssen/Stellingwerf en Detz/Veldhuis reeds geplaatst, hierdoor verschijnt er in Loppersum nog maar één volledig Nederlandse combinatie aan de start, namelijk die van het Groninger duo Dennis Noordman met bakkenist Patrick Kremer. Tijdens het pinksterweekend wist het Groninger koppel in Stadskanaal een spectaculaire overwinning te pakken en ze zijn er op gebrand om ook in Loppersum een goed resultaat neer te zetten.

Ze moeten echter de strijd aanbinden met diverse Europese topcombinaties. Voor Nederland zijn dit het Frans/Nederlandse duo Christoph Grenier met bakkeniste Sandra Mollema en voor Engeland onder anderen de combinatie van regerend Europees kampioen Goodwin/Brown. Het rijdersveld wordt gecompleteerd door drie sterke combinaties uit Duitsland, de opvallende rijder uit Denemarken Stinus ‘The Viking’ Lund en teams uit Zwitserland en Frankrijk. Al met al een zeer aan elkaar gewaagd deelnemersveld die op het scherp van de snede hun kunsten op de grasbaan in Loppersum zullen vertonen.

Ook het bijprogramma kent een sterk deelnemersveld. Bij de ONK specials senioren zal men regerend Nederlands en vice wereldkampioen Jannick de Jong aan de start kunnen zien. De Jong heeft zich onlangs als doel gesteld om de wereldtitel 2015 te gaan pakken en zal dan ook aan het Lopster publiek willen laten zien waartoe hij in staat is. Verder staan de Shorttrack klassen ST 1 en ST 2 op het avondvullende programma.

Nieuw dit jaar is een demowedstrijd van de Dirt Speedway Karts. Er wordt gereden met een zestal karts waarbij één bestuurd wordt door ex-grasbaancoureur Randy Oldenziel, die vorig jaar na veel blessureleed met het beoefenen van de baansport besloot te stoppen.

De racers zijn al bij veel evenementen in actie geweest, maar de karts zijn ook erg geschikt voor vlakke speedway-achtige banen. Vandaar dat MFAC Loppersum de Dirt Kart-racers heeft uitgenodigd om tijdens de ESSO Semifinale EK Zijspannen het publiek met deze tak van sport te laten kennismaken. Al met al zijn er genoeg ingrediënten voor een mooie dag baansport in Loppersum.

Het grasbaanfestijn begint al op vrijdag met een vriendschappelijk voetbaltoernooi en een muzikale afsluiting van de avond. Het toernooi begint om zeven uur. De organisatie is in handen van SC Loppersum, de deelnemende teams zijn SC Loppersum, De Fivel, Stedum, Middelstum en een team van MFAC Loppersum.

De training voor de EK start op zaterdag om elf uur, die voor het ONK om half twee. De wedstrijden beginnen om vijf uur.

 

 

No Replies to "Semifinale EK zijspannen in Loppersum"