MFAC Loppersum gaat op herhaling

grasbaanloppersum27juni
De talenten zullen in Loppersum weer heel wat stof doen opwaaien.

De MFAC in Loppersum organiseert voor de tweede keer in een paar weken tijd grasbaanraces. Stonden vorige week de grote kanonnen aan de start, op zaterdag 27 juni zijn het diverse jeugdklassen en de Specials Nationalen die elkaar op het terrein aan de Bosweg  om de eerste plaats zullen bevechten.

Na de succesvol verlopen Semifinale EK Zijspannen gaat de MFAC dus op herhaling. Het Jeugd & Nationaal programma is een mooie gelegenheid voor een ieder om de kweekvijver van de Nederlandse baansport eens van dichtbij te aanschouwen. Om de toegang tot het circuit aan de Bosweg laagdrempelig te houden, heeft de MFAC besloten geen entreegelden te heffen. De toegang is voor een ieder gratis. Het publiek krijgt niet alleen een interessant, maar ook een vol programma voorgeschoteld. In totaal verschijnen er negen klassen aan het startlint.

Er wordt gestreden in de klassen 50 cc Jeugd, 65 cc Jeugd, 85 cc Jeugd, 125 cc Jeugd, Powergirls, Follow-Up, Runner-Up, 125 cc Jeugd Specials en Specials Nationalen. Alle wedstrijden in deze klassen tellen mee voor het Nederlands kampioenschap dus spektakel is verzekerd. Er zullen ook diverse Groningse talenten aan het startlint verschijnen.

Zo is er onder anderen in de 65 cc klasse een mooie strijd gaande tussen de zussen Angela en Demi Lageman uit Zuidbroek. In de tussenstand om het Nederlands kampioenschap staat Angela vier punten voor op zus Demi. Zij zal er ongetwijfeld alles aan gelegen om in Loppersum een goed resultaat neer te zetten zodat de achterstand niet groter wordt.

Ook de Specials Nationalen komen in actie. Zij hebben eerder dit seizoen al bewezen dat er om iedere meter gestreden wordt. Met toppers als Romano Hummel uit Groningen, Niels Remmelts uit Gasselternijveen en Mark Helmhout uit Zwaagwesteinde worden er spectaculaire races voorgeschoteld.

 

Plaats van handeling is opnieuw het sportpark aan de Bosweg 27 in Loppersum. De training begint om 10.00 uur, de races starten om 13.00 uur.

No Replies to "MFAC Loppersum gaat op herhaling"