Houtman en Vonck clubkampioen Artemis

Johan Vonck uit Garnwerd en Gonny Houtman uit Winsum zijn dit weekend clubkampioen geworden bij hardloopvereniging Artemis uit Winsum. Voor Houtman is het inmiddels de zeventiende titel op rij.

Met de eind vorige maand gehouden Reitdiephavenrun in Groningen werd het verenigingsjaar 2014/2015 van Artemis afgesloten. Dit hield dan ook in dat op basis van de vijf beste persoonlijke uitslagen, volgens een formule waarin geslacht, leeftijd, gelopen afstand en de genoteerde tijd meetelden, de clubkampioenen en de runner up bekend gemaakt konden worden. In het afgelopen seizoen hebben 38 leden aan tenminste vijf wedstrijden deelgenomen.

Bij de samenstelling van de eerste drie vrouwen is er vanaf het seizoen 2012/2013 niets veranderd. Gonny Houtman is voor het 17e achtereenvolgende jaar, vanaf haar lidmaatschap van Artemis, met 5025 punten clubkampioen geworden. Als tweede en derde eindigen Simone Binnema (Eenrum) en Hilda Broekhuizen (Winsum) met 4626 punten respectievelijk 4398 punten.

Bij de mannen ging de titel, net als afgelopen seizoen, naar Johan Vonck met 4773 punten. De Garnwerder wordt gevolgd door Koos Durenkamp (Winsum) met 3864 punten en Arjen Kwint (Loppersum) met 3692 punten. Anke Bijma kreeg het predikaat runner-up toebedeeld. De inwoonster van Sauwerd verbeterde zich ten opzichte van haar vorig seizoen met 77,63 procent. In het seizoen 2011/2012 was ze eveneens de beste runner-up. Winsumse Anja Schaaphok werd tweede met 39,66 procent en haar plaatsgenoot Koos Durenkamp eindigde als derde met 7,01 procent. De winnaars zullen tijdens de komend najaar te houden algemene ledenvergadering worden gehuldigd. De winnaar van de Klaas Damstra Bokaal (vrijwilligersprijs) zal dan eveneens bekend worden gemaakt.

No Replies to "Houtman en Vonck clubkampioen Artemis"