Eerste winst voor Artemisser Jaap Smith

Jaap Smith uit Baflo, op bijgaande foto van Herman Rinket met het nummer 751 getooid, heeft zondag in Groningen de 10 kilometer van de Bommen Berendloop in de categorie mannen 45 op zijn naam geschreven. Dit betekende zijn eerste overwinning in een hardloopwedstrijd.

Er deden ongeveer duizend lopers mee aan de 12e editie van de Bommen Berendloop. De loop kende vier afstanden, te weten de 1 kilometer Kidsrun, de 6.4 kilometer, de 10 kilometer en de halve marathon. Vier leden van Artemis uit Winsum stonden aan de start van de 10 kilometer. Start en finish vonden plaats op de atletiekbaan in het Stadspark. Het parcours voerde de deelnemers onder warme en benauwde weersomstandigheden onder andere rond de Piccardthofplas.

Jeberil Ismeil uit Baflo werd bij de mannen senioren verdienstelijk vierde. Met een tijd van 38.14 minuten miste hij net het podium. Bij de mannen 45 ging, zoals gemeld, de winst verrassend naar Jaap Smith. Hij finishte na 44.04 minuten. Helaas leverde zijn eerste zege sinds de toetreding in 2010 als lid van Artemis niets tastbaars op. De organisatie kende alleen aan de drie snelsten per afstand prijzen toe.

Marnix van den Brink uit Groningen noteerde bij de mannen 35 met een tijd van 47.08 minuten een elfde plaats. Bij de vrouwen 55 werd Ineke Rutgers (Winsum) vijfde met een tijd van 1.19.31 uur. De vele tegemoet komende fietsers op het parcours werden als bijzonder hinderlijk ervaren. Het natuurgebied De Onlanden vormde het decor voor de halve marathon. Op deze afstand finishte Warffumer Roelof Eltingh bij de mannen 45 met een tijd van 1.58.29 uur als eenenzeventigste.

No Replies to "Eerste winst voor Artemisser Jaap Smith"