Simpele zege De Pelikanen

De Pelikanen mag zich tot zaterdagmiddag koploper noemen in de 3e klasse C van het regionale amateurvoetbal. De Damsters speelden woensdagavond al de thuiswedstrijd tegen fusieclub HFC ’15 uit Hoogkerk. Het team onder leiding van trainer Remy van der Wal kende geen enkele moeite met de zwak opererende gasten en zegevierde volkomen verdiend met 4-0.

Het duel op het Wellemansportpark in Appingedam was vervroegd in verband met een openingsfeest bij de Hoogkerkers. De gasten hadden totaal niets in de melk te brokkelen tegen de gretig startende roodhemden. Het mocht als een klein wonder worden beschouwd dat de slordig en soms onsamenhangend spelende fusieclub niet na een kwartier spelen op een hopeloze achterstand was gezet.

De Pelikanen speelde in die fase prima, schiep zich een aantal goede mogelijkheden, maar weigerde de trekker over te halen. Vaak is het dan oppassen dat de bal er niet aan de andere kant in vliegt, maar doelman Rody Bos hoefde in een half uur voetbal eigenlijk maar een enkele keer handelend optreden. Na een poeier op de lat lag de bal in de 31e minuut achter goalie Sander Mulder. Een mooi schot van Reza Fambrene verdween met een al even fraaie curve in de linkerbovenhoek: 1-0.

Het was alsof de treffer voor bevrijding aan Damster zijde zorgde. Danny Kremer had de marge moeten verdubbelen, maar wist de Hoogkerker sluitpost niet te passeren. In de 42e minuut kreeg Jeffrey de Vries de mogelijkheid om te scoren. Zijn inzet werd echter gepareerd. Het bleek slechts uitstel van executie, want nog geen minuut later trof Niels Breedijk het nylon wel na een pass vanaf de rechterkant die door Danny Kremer werd verstuurd: 2-0. Was Milan Bijmolt in de slotminuut van het eerste bedrijf iets scherper geweest, dan waren de gastheren zelfs met een 3-0 tussenstand gaan rusten.

De ploeg uit Hoogkerk kon geen vuist maken. Als er al iets voorin was te beleven, dan stond Danny Sims wel in de buurt van de bal. Voor gevaar wist hij echter ook niet te zorgen. De thuisclub kon de tweede helft eigenlijk zonder zorgen tegemoet zien, maar liet na de hervatting niet meer het spel zien van voor de thee. Een en ander had te maken met het feit dat HFC ’15 iets vroeger probeerde te storen, maar zal ongetwijfeld ook te maken hebben gehad met het zwakke verweer van de bezoekers. Kennelijk wist coach Sjoerd Rozema ook niet wat hij met het onsamenhangende en slecht verdedigende elftal aan moest dat hij de wei had ingestuurd. De oefenmeester probeerde de bakens nog wel te verzetten door Sadjad Sheykhi in te brengen en Sims onder de douche te zetten, maar een verbetering bleek die ingreep ook niet te zijn.

HFC ’15 heeft volgens de berichten veel van zijn spelers naar de zondagtak zien verkassen en dus aan kwaliteit ingeboet. De manier waarop ze tegen De Pelikanen speelden, belooft niet veel goeds voor de nabije toekomst. De pover acterende verdediging kreeg in de 66e minuut een derde goal om de oren. Danny Kremer wurmde zich een weg het strafschopgebied binnen en wist het leer tot bij Daan van Dortmont te krijgen. Diens doelpoging was voldoende om er 3-0 van te maken.

Samen met Niels Breedijk mocht het duo even later de schoenen uit trekken. De invallers Erik-Jan Raangs, Ruben Kuiper en Jarno Medema kwamen de gelederen aanvullen. Het slotakkoord was voor Jermain Bos. Hij mikte een half afgeslagen corner achter doelman Mulder en bepaalde de eindstand daarmee op 4-0.
* De Pelikanen – HFC ’15 4-0 (2-0). Reza Fambrene 1-0; Niels Breedijk 2-0; Daan van Dortmont 3-0; Jermain Bos 4-0.

No Replies to "Simpele zege De Pelikanen"