Prima start van Noordpool UFC

Het Uithuizer Noordpool UFC heeft op het eigen kunstgras op simpele wijze afgerekend met Groninger Boys. De Stadjers werden met een 5-0 nederlaag naar huis gestuurd. Bovendien wisten ze de eindstreep niet met elf man te halen. Een van hen werd na de openingstreffer van Richard Knol met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

Voor het team van trainer Willem Kluin zou het een gemakkelijke middag worden. Enerzijds vanwege het feit dat al snel bleek dat Groninger Boys allesbehalve een goed ingespeeld geheel vormde en anderzijds omdat de gasten hun eigen glazen in gooiden.

Binnen 120 seconden dacht Noordpool UFC de score te hebben opengebroken. De treffer van Johan Kluin werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Na een minuut of negen lag de bal weer achter de doelman van de bezoekers. Het fraaie afstandsschot van Richard Knol verdween hoog in het doel en werd vervolgens als openingstreffer genoteerd: 1-0.

Nadat Marco Oost onderuit werd gehaald zagen de Stadjers hun aantal door de rode kaart gedecimeerd worden. Enkele minuten later kreeg Noordpool UFC een strafschop nadat er hands was gemaakt. Knol besloot het klusje op zich te nemen en mikte de bal tegen het nylon: 2-0. Op dat moment was er iets meer dan een kwartier gespeeld en was al wel duidelijk dat het team van coach Willem Kluin weinig van Groninger Boys te vrezen zou hebben.

Uit een goedlopende aanval wist Mourad Bahar de tussenstand op 3-0 te bepalen en voor de thee haddden de fans van de geelzwarten nog een reden tot juichen toen de defensie van Groninger Boys zo vriendelijk was om de bal in het eigen doel te rossen: 4-0.

‘Tot aan dat moment speelden we prima en was er niks aan de hand. We hadden de controle over de wedstrijd. Eigenlijk was het een zeer eenzijdige wedstrijd. Natuurlijk werkte de rode kaart in ons voordeel, al is tegen tien man voetballen vaak moeilijker dan tegen elf man’, aldus Kluin.

Met de straffe wind in de rug bleek het ineens allemaal een stuk moeizamer te gaan voor de thuisclub. Kluin weet het na afloop aan de jeugdige overmoed en een gebrek aan rust. ‘Ik had er wel op gehamerd om de bal niet te snel diep te geven, want dan moet je er constant achteraan lopen. Het hielp niet veel, maar ik wil me er ook niet druk over maken. Dat is een leerproces. Daar kan aan gewerkt worden.’

Het spelniveau ging achteruit. Noordpool UFC leek het wel te geloven en Groninger Boys kon met tien man geen vuist maken. Er werd welgeteld nog één keer gescoord en dat was in de 73e minuut door Stefano da Silva na een voorzet van Richard Knol. Daarmee werd de eindstand op 5-0 bepaald.

Kluin: ‘Het is jammer dat we het goede spel van voor de pauze niet konden doortrekken. We hadden in de uitvoering zuiniger moeten spelen. Maar goed, dit is een lekker begin van de competitie.’

* Noordpool UFC – Groninger Boys 5-0 (4-0). Richard Knol 1-0; Richard Knol 2-0 (strafschop); Mourad Bahar 3-0; eigen doel 4-0; Stefano da Silva 5-0.

No Replies to "Prima start van Noordpool UFC"