Kooman en Smit winnen in Farmsum

Hij staat bekend als de gezelligste familierun van Noordoost-Groningen en dat straalt de Run van Oosterveld in Farmsum ook wel uit. Hoewel er altijd lopers zijn die de prestatieve kant opzoeken, kortom een tijd willen neerzetten, is het overgrote deel van de lopers vooral in Farmsum om te genieten. En dat was het woensdagavond zeker.

De loop die zijn naam ontleend aan de speeltuinvereniging, werd voor de vijfde keer in successie gehouden en trok veel bekijks. Voor de deelnemende kinderen was er uiteraard een medaille. De snelste dame en heer werden in de bloemetjes gezet.

Bij de heren was al snel duidelijk dat het gevecht om de eerste plaats tussen Holwierder Maurice Smit met startnummer 2088 en Richard van Dissen uit Rosmalen (zie foto) zou gaan. Uiteindelijk wist Smit na precies 38 minuten als eerste over de streep te komen, gevolgd door Van Dissen en Damster Pim Wildeman (inzet).

Overigens mag de tweede stek van Van Dissen wel een bijzondere worden genoemd. Hij was in de regio aan het werk, hoorde van de loop en besloot de ‘stoute loopschoenen’ aan te trekken.

Om de sfeer nog even te benadrukken toverden de dames een hele opmerkelijke finish uit de hoge hoed. Beginnend loopster Rachel Kooman uit Wagenborgen, trainend bij Performance in die plaats, liep de rondjes met plaatsgenote Christien Meijer aan haar zijde. Toen het op de laatste meters aan kwam besloot Meijer haar ‘concurrente’ de overwinning te schenken. Kooman deed 53.21 minuten over de vijf keer twee kilometer. Meijer kwam twee seconden later over de meet.

De organisatie was na afloop dik tevreden over het verloop van de Run van Oosterveld. Terwijl de laatste drankjes, bananen en appels werden uitgedeeld, de kinderen zich in de speeltuin vermaakten en sommige deelnemers nog stonden na te hijgen, sprak EemsmondSport met Daan Loupatty, een van de organisatoren van de Farmsumer run.

No Replies to "Kooman en Smit winnen in Farmsum"