SC Loppersum zet zwak De Heracliden opzij

SC Loppersum heeft zichzelf een prima dienst bewezen door ook het tweede competitietreffen in winst om te zetten. Op eigen veld werd een pover spelend SV De Heracliden relatief gemakkelijk met 5-0 geklopt. De overwinning van de Lopsters was geenszins geflatteerd. De gasten wisten namelijk geen verweer van betekenis te bieden.

Er stond nog een oude rekening die SC Loppersum wel even wilde vereffenen. Aan het einde van het afgelopen seizoen stak het al gedegradeerde De Heracliden de winst in de knip (1-2) en moesten de Lopsters uiteindelijk ook een stap terug doen. Het duel op het Lopster sportpark was eigenlijk al binnen twintig minuten beslist. Tijdens de eerste de beste aanval van SC Loppersum werd de bal in het strafschopgebied van de gasten gepompt. Niemand leek de verantwoording op zich te willen nemen om het leer uit te verdedigen en omdat doelman Pieter Buikema ook geen aanstalten maakte om in actie te komen, was het voor Jeffrey Leegstra gemakkelijk afstoffen: 1-0.

Nadat Peter Heeres een keer naast had geschoten, mikte Joris Jurna de bal op fraaie wijze in de verste hoek nadat toen goalie Buikema een voorzet van Leegstra uit zijn handen had laten glippen: 2-0. De Heracliden kon geen vuist maken. Voorin miste het stootkracht en opbouwend kwamen de Meisters niet uit de verf. Dat was vooral de verdienste van SC Loppersum. De gastheren begonnen gretig, zaten kort op de tegenstander en toonden beduidend meer agressie en wilskracht.

In het verdere verloop van de eerste helft was het niet de vraag of De Heracliden wat terug zou doen, maar wanneer de thuisclub de derde treffer zou maken. De veel met lange ballen werkende Lopsters leken daar in de 32e minuut voor te zullen tekenen. De voorzet van Bjorn Schutter, overgekomen van zondagclub Eenrum, werd echter door Peter Heeres op de lat gekopt.

Meister Mark de Boer ontsnapte vlak voor rust aan geel toen hij Joris Jurna op randje zestien meter aantikte. Scheidsrechter Meiring vond het allemaal wel meevallen en liet doorspelen. De Heracliden moest voor de pauze al een wissel toepassen. Men verloor Gideon Kamminga met een blessure en liet Stefan Haan invallen.

Ook na de thee bepaalde SC Loppersum wat er op het veld gebeurde. Het leek alsof de bezoekers iets beter in de wedstrijd zaten, maar dat was slechts schijn. De defensie van de Lopsters werd nauwelijks op de proef gesteld.Verder dan wat verdwaalde schoten kwam De Heracliden niet. Jeffrey Leegstra dacht op 3-0 af te stevenen, maar zag zijn schot geblokt worden. Hij raakte vervolgens geblesseerd en werd door Merijn Binnekamp vervangen.

Het was de weggestuurde Joris Jurna die de wedstrijd definitief in het slot smeet. Zijn treffer betekende de definitieve nekslag voor de zwalkende ploeg uit Uithuizermeeden. Na een corner van Jurna was het opnieuw raak. De bal werd bij de eerste paal met het hoofd door Binnekamp doorgekopt en vervolgens via de kruin van Rolf Oosterhuis tegen het nylon gemikt: 4-0. Oosterhuis zal de Lopsters binnenkort verlaten, hij vertrekt voor een jaar naar Australië.

Het was zoeken met een zaklamp naar een opleving van De Heracliden, maar dat was net zo lastig als een speld in en hooiberg vinden. Richard Haan probeerde het nog wel, maar de met veel gevoel voor show naar de bal duikende Peter Paul Datema bokste de bal over de achterlijn. Het was de enige keer dat hij zich moest strekken. Voor het overige had de sluitpost een gemakkelijke middag. De eindstand werd uiteindelijk op 5-0 bepaald middels een doeltreffend schot van Rik Buikema.

Coach Jan Medema van De Heracliden was teleurgesteld in zijn mannen. ‘We geven de eerste goals kinderlijk eenvoudig weg, dan loop je al snel achter de feiten aan en weet je dat het een lastige middag gaat worden. We hebben zeer matig gespeeld en SC Loppersum heeft kwaliteit genoeg in huis om dat af te straffen. Ze zaten er bovenop. Ik ben er van overtuigd dat we meer kunnen, maar dat hebben we nu in ieder geval niet kunnen laten zien.’

Zijn collega Henk Buikema was uiteraard zeer tevreden. ‘Dit is een prima teamprestatie. Ik denk dat de overwinning op geen enkele manier geflatteerd is. We krijgen de 1-0 en de 2-0 weliswaar in de schoot geworpen, maar dat hebben we ook afgedwongen. We hebben strijdlust en wilskracht getoond en onszelf met een heerlijke overwinning beloond. Dit is voor ons een lekkere start van de competitie.’

*SC Loppersum – De Heracliden 5-0 (2-0). Jeffrey Leegstra 1-0; Joris Jurna 2-0; Joris Jurna 3-0; Rolf Oosterhuis 4-0; Rik Buikema 5-0.

2 Replies to "SC Loppersum zet zwak De Heracliden opzij"

 • comment-avatar
  Johan Grot september 15, 2015 (12:51)

  Amando van Stedum naar FC Groningen en nu wellicht naar PKC of Loppersum? haha wat een grap!

  • comment-avatar
   Beheerder september 15, 2015 (14:18)

   Hallo,
   We hebben het uit zijn eigen mond opgetekend en hadden geen reden om aan zijn woorden te twijfelen. Na de reacties die ons bereikten hebben we inmiddels een onderzoekje gestart dat duidelijkheid moet bieden. Hoewel hij het verzoek heeft gekregen om contact op te nemen, is dat nog niet gebeurd. Telefonisch is hij evenmin bereikbaar. Wel is duidelijk dat SC Loppersum, waar wij ook contact mee hebben gehad, van zijn diensten af ziet…