Forse tik voor Wagenborger Boys

Het eerste elftal van Wagenborger Boys kent een allesbehalve goede start van de competitie. De mannen van trainer Erik Hiemstra wisten weliswaar van Twedo te winnen, maar gingen vorige week met 4-3 onderuit bij TEVV. Nu was het Winschoter WVV op visite en andermaal werd een nederlaag geleden. De gasten trakteerden hun tegenstander op een zevenklapper.

Wagenborger Boys had zichzelf eigenlijk ten doel gesteld om in ieder geval bovenin mee te doen, maar volgens trainer Erik Hiemstra is dat nu al geen haalbare kaart meer. ‘We hebben te maken met personele problemen en komen kwaliteit te kort om dat streven gestalte te geven’, zegt de coach.

Het valt de oefenmeester zwaar om een team op te stellen dat zich met de besten kan meten. Het vertrek van Wietse Smit is pijnlijk hard aan gekomen, maar ook het afscheid van Bert Nijdam, Arjan Haveman, Bryan Hartsuiker en Roy Roelfszema heeft het team geen goed gedaan.

Vorige week liet Robin Riepma weten de motivatie te missen en daarbij moet volgens Hiemstra nog opgeteld worden dat de blessures van Wesley Sannes en Martin Meijer het team op een zeer ongunstig moment parten spelen.

Gek genoeg speelde het gemankeerde Wagenborger Boys het eerste half uur helemaal niet zo gek. WVV gaf wel meer druk naar voren, maar wist amper gevaarlijk te worden. Wim Visscher had de gastheren zzelfs op voorsprong kunnen schieten, maar de Winschoter goalie voorkwam een achterstand voor zijn ploeg.

Toen de eerste goal viel voor WVV ging het heel snel en stond er na het klinken van het rustsignaal een 0-3 tussenstand op het scorebord. ‘Je kunt dan wel wat proberen, maar de mogelijkheden daartoe ontbreken bij ons’, aldus Hiemstra.

De tweede helft was dan ook niet meer dan een formaliteit. Wagenborger Boys probeerde nog wel iets, maar kreeg al snel de kous op de kop en vervolgens was het voor WVV simpel weglopen naar een 0-7 eindstand.

Hiemstra: ‘We hebben een flinke tik gekregen, maar hopelijk laten de jongens zich daardoor niet ontmoedigen. WVV is een kwalitatief goede ploeg en dat is niet iets van het laatste jaar. Wij hebben flink ingeboet en ik denk dat we dan ook een loodzwaar seizoen tegemoet gaan. Het is nu zaak om alles per wedstrijd te bekijken. Zaterdag moeten we op bezoek bij Damacota. Misschien kunnen we ons daar enigszins herstellen.’

* Wagenborger Boys – WVV 0-7 (0-3). 0-1; 0-2; 0-3; 0-4; 0-5; 0-6; 0-7

No Replies to "Forse tik voor Wagenborger Boys"