Prima debuut DIO Bedum in topdivisie

De volleyballers van DIO Bedum hebben hun eerste optreden in de topdivisie op prima wijze gestalte gegeven. Op het een na hoogste niveau van Nederland wisten de van van coach Nico Huisman het Nijmeegse VoCASA na een spannende wedstrijd met 3-1 te kloppen.

Voorafgaand aan het duel werden de mannen en de technische staf voorgesteld aan sponsors,  vrienden en familieleden. Dit jaar zijn er, naast de twee bestaande hoofdsponsors twee nieuwe hoofdsponsors bijgekomen. Zodoende werden de heren voorzien van nieuwe tenues. Dit seizoen zijn er twee nieuwe spelers bijgekomen en twee spelers vertrokken. Spelverdeler Rik Bakker, broer van aanvoerder Jan, is overgekomen van Oranje Nassau H1 en passer/loper Thomas Heijs kwam over van Abiant Lycurgus H1. Spelverdeler Koen Verhoek en libero Martijs Blok hebben de stap gemaakt naar het tweede herenteam van DIO.

Dat het volleybal leeft in Bedum was vorig seizoen al duidelijk, maar ook bij de eerste wedstrijd in de Topdivisie was de zaal afgeladen vol. Coach Nico Huisman begon met Thijs Homan, Jan Bakker, Thomas Heijs, Erik Rekker, Jochem van Diepen en Niels Kuypens. Op voorhand wist DIO dat het geen eenvoudige wedstrijd zal gaan worden. VoCASA was vorig seizoen nog halve finalist in de beker en werd toe uitgeschakeld door landskampioen Landstede Zwolle.

DIO had het in het begin meteen al lastig tegen de mannen van VoCASA. Waar menig aanval van de Bedumers in het blok van de gasten belandde, lukte het de Nijmegenaren wel om aanvallend te scoren. Het grootste probleem van de Bedumers was het hoge aantal persoonlijke fouten. Zo werden er maar liefst elf punten cadeau gegeven zonder dat de tegenstander er iets voor hoefde te doen. VoCASA won de eerste set verdiend met 25-20.

In de tweede set kwamen de mannen van DIO/Bedum beter in hun spel. Libero Niels Kuypens, die vorig seizoen nog passer/loper was, kreeg de pass steeds beter onder controle zodat Thijs Homan de aanvallers op hun wenken kon bedienen. Uiteindelijk wist DIO bij een stand van 16-15 de voorsprong uit te breiden. VoCASA probeerde het nog wel, maar kon het tij niet meer keren. De Bedumers wonnen de tweede set met 25-20.

Aan het begin van de derde set bracht Nico Huisman de verse krachten Michael ter Veer en Rik Bakker binnen de lijnen. Het was echter VoCASA dat beter uit de startblokken kwam. De mannen uit Nijmegen sloegen al snel een gat van vijf punten. Het waren voornamelijk Michael ter Veer en Jan Bakker die het gat met harde aanvallen weer wisten te dichten.

Richting het einde van de derde set leken de gastheren de overhand te krijgen, maar VoCASA gaf zich niet gewonnen en kwam sterk terug tot 23-23. Uiteindelijk was een reeks servicefouten van VoCASA de aanleiding voor de winst van de derde set: 28-26.

Het verzet van VoCASA leek vervolgens gebroken. De bezoekers kregen geen vat meer op het spel van DIO en begonnen zich meer te ergeren aan de scheidsrechter. Gesteund door het publiek wist de sterk spelende Jan Bakker met een ace de vierde set en daarmee de wedstrijd te beslissen: 25-19. Een verdiende overwinning voor de Bedumers, die in de ingevallen diagonaalspeler Michael ter Veer eveneens een sterke kracht hadden. Hij scoorde maar liefst bij veertien van zijn achttien aanvalspogingen.

Over twee weken speelt DIO wederom een thuiswedstrijd. Dan is Webton Hengelo de tegenstander. Het duel in sporthal De Beemden begint om 19.30 uur.

De selectie van DIO Bedum H1 bestaaat dit seizoen uit spelverdeler Thijs Homan, spelverdeler Rik Bakker, hoofdblokkeerders Gerben Geertsema, Erik Rekker en Tobias Havinga, de diagonaalspelers Jochem van Diepen en Michael ter Veer, passer/lopers Jan Bakker, Nico Hoekstra en Thomas Heijs en libero Niels Kuypens. De technische staf bestaa uit coach Nico Huisman, assistent Edwin ten Kate en manager Ralph Meier.

* DIO Bedum – VoCASA Nijmegen 3-1. Setstanden: 20-25; 25-20; 28-26 en 25-19.

No Replies to "Prima debuut DIO Bedum in topdivisie"