Prima start van fusieclub Trias

Zowel de dames als de heren van volleybalvereniging Trias, ontstaan na de fusie tusssen Thalassa uit Delfzijl en Memesa uit Appingedam, zijn met een overwinning gestart. De dames boekten een benauwde 3-2 overwinning op Sleen, de heren wonnen overtuigend met 4-0 van Ritola.

Het damesteam, vooral bestaand uit de meiden van Memesa 1, heeft zich versterkt met Marjolein Wolt en Esmay Wezeman. Laatstgenoemde heeft vooral een Thalassa-verleden maar kwam de laatste jaren uit voor LSV uit Loppersum. Wolt komt uit het eerste team van het voormalige Thalassa. Margot Bisschop is naar Oranje Nassau vertrokken.

Met promotie als doelstelling moesten de dames als eerste aantreden tegen de volleybalsters van Sleen. Een tegenstander waar op voorhand niet veel over bekend was en dus was het vooral aftasten in de beginfase. Zonder tot goed spel te komen wisten de dames een 2 -0 voorsprong te pakken. Sleen begon vanaf de derde set echter meer risico te nemen en wist Trias met name met de serve onder druk te zetten. Trias zakte ver terug en wist geen vuist te maken. De derde en vierde set ging derhalve redelijk eenvoudig naar Sleen.

De vijfde set moest de beslissing brengen. Sleen was in het psychologische voordeel dat ze de laatste twee sets eenvoudig hadden weten te winnen. Trias wist de rug echter te rechten en de laatste set naar zich toe te trekken. Zo werd een benauwde 3-2 overwinning behaald. Een overwinning waarvan nu nog moeilijk te bepalen is wat deze waard is.

De heren speelden ook vorig seizoen al met een mix van Thalassa en Memesa. Alle spelers van vorig seizoen zijn gebleven. Daarnaast is het team aangevuld met jeugdspelers Marnix de Rooy, Mark Viel en Winston Dipokromo. Verder heeft het team zich versterkt met Henry Haan. Hij heeft zeven jaar niet gevolleybald en heeft vooral een Thalassa-verleden maar heeft ook nog een jaar op eredivisie niveau bij Lycurgus gespeeld en is derhalve een welkome versterking voor Trias.

Ook de heren willen dit jaar promotie afdwingen. In de eerste wedstrijd van deze competitie moest worden aangetreden tegen Ritola uit Zuidlaren. Ritola werd op voorhand hoog ingeschat. Een ploeg met veel routine in de gelederen die het in zich heeft om bij de top vijf te eindigen. Een prima graadmeter voor Trias om te kijken waar men staat. Na een slordig begin waarin Trias aanvallend en serverend teveel fouten produceerde, ging het roer na de eerste time-out om. Er werd prima op de juiste personen geserveerd en aanvallend werden er minder fouten gemaakt. De eerste set ging daarmee naar de combinatie uit Delfzijl/Appingedam.

In de daarop volgende sets bleek Trias steeds de betere, met name de side-out was prima verzorgd. Punten werden afgedwongen en Ritola wist uitsluitend in de buurt te blijven als er te veel fouten werden gemaakt door Trias. Zo stond er na vier sets een 4-0 uitslag op het scorebord en hier viel niets op af te dingen. Voor de combinatieclub dus een prima start. Komend weekeinde staan er voor zowel de dames als heren geen wedstrijden op het programma.

No Replies to "Prima start van fusieclub Trias"