Voortvarende start Futsal Omlandia

 

De futsaldames van Omlandia zijn het seizoen uitstekend begonnen met negen punten uit drie duels. Het team van coach Wichard Slagter acteert dit seizoen voor het eerst in de eerste klasse nadat het in hun eerste jaar zaalvoetbal in de tweede klasse had doorgebracht. Nadat men een jaar lang met Veendam om de titel had gestreden en voor de rest van de tegenstanders veel te sterk was gebleken, lag de weg naar de eerste klasse open.

Het team heeft na vorig seizoen een aantal wijzigingen ondergaan. Voor de aanval is Chantal Streppel overgekomen van Exstudiantes. Deze slimme en attente goaltjesdief heeft wekelijks een belangrijk aandeel. Daarnaast is Melinda Hilbelink de gelederen komen versterken. Zij had nog geen ervaring in de zaal maar daar is na de voorbereiding niks meer van te zien. Ze heeft zich gemakkelijk aangepast en is als opkomende verdediger ook een belangrijke schakel in het geheel.

Het doel leek dit seizoen verdedigd te gaan worden door nieuwkomer Saskia Bakker maar zij heeft inmiddels aangegeven vanwege studieverplichtingen niet verder te kunnen. Daardoor is er een vacature ontstaan voor de functie van keepster.

Na een drietal wedstrijden in de voorbereiding stond het eerste officiële duel in Marum gepland. Het betrof een uitwedstrijd tegen de Wilper Boys vr1, voetballend de betere partij, die uiteindelijk met goals van Sabine Jansen, Chantal Streppel en Paula Riemersma een terechte 1-3 winst opleverde. Een week later stond het eerste thuisduel op het programma en daarin waren de dames van Nieuw Roden vr3 de tegenstander. Het is een club met veel ambitie waardoor er veel tegenstand werd verwacht.

Na een gelijkopgaand begin brak er een ijzersterke fase aan voor de Omlandianen waarin de tegenstanders naar de slachtbank werden geleid. Zo werd bij rust al een 7-1 stand bereikt. Ook het tweede bedrijf was van een prima niveau. Er werd uiteindelijk een 9-1 overwinning behaald door goals van Chantal Streppel (3), José de Jonge en Laureen Afman (2), Sabine Jansen  én Paula Riemersma.

Het derde duel bracht de Ten Boerster dames in Dokkum. Na een haastige voorbereiding ontstond een rommelige wedstrijd waarin Omlandia op basis van kwaliteit en scorend vermogen simpel de winst wist te grijpen. Voor het eerst dit seizoen werden de dubbele cijfers gehaald en stond er na het laatste fluitsignaal een 2-11 overwinning op papier. De goals kwamen van de voeten van José de Jonge (3), Chantal Streppel, Paula Riemersma en Sabine Jansen (2), Laureen Afman en Melinda Hilbelink.

Door deze resultaten kan rustig gesteld worden dat de Omlandianen een prima start achter de rug hebben met de volle buit uit drie duels. Het laatste weekend van deze maand staat gepland voor een bekerduel in en tegen Winsum. Vervolgens proberen de Omlandianen de superstart van de competitie een goed vervolg te geven.

No Replies to "Voortvarende start Futsal Omlandia"