ZEC in extra tijd naar remise

ZEC heeft op eigen veld een remise geboekt in het duel met DIO Groningen. De Zandeweersters wisten een 1-2 achterstand in de slotfase nog weg te poetsen en voorkwamen daarmee een nederlaag die onverdiend zou zijn geweest.

De Zandeweersters konden vol zelfvertrouwen aan de start verschijnen. ZEC stuurde het tot nu toe tegenvallend presterende Stedum met een 3-1 nederlaag naar huis. DIO Groningen was uit op rehabilitatie na de 1-3 thuisnederlaag tegen Oosterparkers.

Het duel leek in de eerste minuut al een treffer op te leveren. Arvid van den Bos verscheen voor goalie Jan Posthumus, maar de stiftbal die hij in gedachten had bleek niet effectief genoeg om de goalie schrik aan te jagen.

‘Wat de toeschouwers daarna kregen te zien was niet goed, maar wel amusant’, vertelt trainer Gerard Heun van ZEC. Zijn team kreeg via Roan Compaan en Ronny Bakker kansen op een goal maar wisten het net niet te laten bollen. Er werd aan beide kanten wel gescoord, maar die treffers vonden geen doorgang omdat er buitenspel was geconstateerd. Toch zou ZEC op voorsprong komen. Compaan maakte gebruik van een misverstand bij DIO, dat de buitenspelval dacht open te klappen. Dat mislukte echter en dus was het voor de Zandeweerster prijs schieten geblazen: 1-0.

DIO Groningen, vooral in de omschakeling erg gevaarlijk, ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg waar het op uit was. Via twee tussenstations belandde het speeltuig bij Arvid van den Bos die het mislukte stiftje met de overtuigend ingeschoten gelijkmaker deed vergeten: 1-1.

Na de doelwisseling namen de Stadjers het heft in handen. De bezoekers wilden meer en leken hun zin te krijgen toen Van den Bos zijn tweede van de middag wist te maken: 1-2. Nu was het ZEC dat in de achtervolging moest. De gastheren deden er alles aan, maar leken niet in staat de goalie van DIO op de knieën te dwingen. De tijd glipte de groenwitten door de vingers.

Net op het moment dat iedereen zich al met een nederlaag leek te hebben verzoend, was daar toch nog Ronny Bakker. De sleurende en steeds maar weer zwervende spits werd diep gestuurd en scoorde in de 91e minuut op fraaie wijze de verdiende gelijkmaker: 2-2.

‘Als je de hele wedstrijd bekijkt hadden we het duel in de eerste helft al moeten beslissen. Achteraf moet je niet mopperen en tevreden zijn met het punt dat je alsnog te pakken hebt. Het zag er namelijk niet meer naar uit’, zegt Heun.

De oefenmeester is niet ontevreden over de gang van zaken. ‘Ik kon nu merken dat mijn jongens na afloop teleurgesteld waren, maar we moeten verder kijken. Er komt nog wel meer moois voor ons aan’, vindt hij. Dat zou zaterdag al kunnen gebeuren wanneer de Zandeweersters in Sauwerd tegen SIOS aantreden.

Zijn collega Johannes Noorda is van mening dat de 1-1 ruststand recht deed aan het spelbeeld van het eerste bedrijf. ‘Beide teams kregen in de eerste helft volop kansen. Het had net zo goed 3-3 kunnen zijn’, zegt de oefenmeester. De Stadjers krijgen het nog puntloze Stedum op bezoek.

* ZEC – DIO Groningen 2-2 (1-1). Roan Compaan 1-0; Arvid van den Bos 1-1; Arvid van den Bos 1-2; Ronny Bakker 2-2.

No Replies to "ZEC in extra tijd naar remise"