Gelijkspel Klimaatgroep Stars

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum hebben zondag een verdienstelijk 3-3 gelijkspel weten te behalen in de uitwedstrijd tegen Wijzenbeek Westa. Daarmee hebben de Noord-Groningers hun vijfde plaats in de competitie vast weten te houden.

De Middelstummers moesten het stellen zonder kopman Tan Anran, die vanwege familieomstandigheden in zijn moederland China verblijft. Ook Henk Jan Wils kwam niet aan spelen toe, wat een flinke domper voor coach Gert Stulp betekende. Wils heeft last van een rugblessure, waardoor hij niet opgesteld kon worden. Arnoud Meijer, speler van Klimaatgroep Stars 2, was zijn vervanger in Wessem.

In de eerste partij van de middag tussen Liu Qiang en Colin Rengers, had Rengers weinig te vertellen. Het werd 11-4, 11-6 en 11-8 voor Qiang, waardoor Klimaatgroep Stars meteen tegen een achterstand aankeek. Rengers won zijn tweede partij tegen Erik Agamyan vrij simpel, het werd 11-9, 11-7 en 11-6. Dit was een knappe prestatie, aangezien Rengers hiervoor nog nooit van zijn ploeggenoot bij het nationale team had gewonnen.

Jan Tammenga was in zijn eerste partij nog niet in vorm. Hij verloor de eerste partij namelijk met 15-13, 11-2 en 11-7 van de sterk spelende Rino Alberts. Tammenga maakte in zijn tweede partij alles goed, door Qiang in vijf hele spannende games met 3-2 te verslaan en won de beslissende partij uiteindelijk met 11-8. Hij liet hiermee zien nog steeds over veel veerkracht te beschikken.

Arnoud Meijer begon geweldig, door in vier games Agamyan te kloppen. Een mooie prestatie van Meijer, die zich een waardige vervanger van de geblesseerde Wils toonde. Meijer speelde zijn tweede wedstrijd tegen Alberts, die daarvoor al Jan Tammenga had geklopt. Alberts was ook te sterk voor Meijer, waardoor de uitslag op 3-3 werd bepaald en Klimaatgroep Stars met drie punten huiswaarts ging.

Voor Klimaatgroep Stars is dit een prima resultaat, waar op voort geborduurd kan worden. Klimaatgroep Stars heeft nu in twee wedstrijden vier punten behaald.

Zaterdag speelt de Middelstummer vereniging om vier uur de tweede thuiswedstrijd van het seizoen aan de Coendersweg 15a. Een mooi affiche, aangezien dit de derby tegen Itass DTK ’70 uit Klazienaveen betreft.
(foto: Ivo Lint * Midstars)

No Replies to "Gelijkspel Klimaatgroep Stars"