Bekerwinst vrouwen De Pelikanen

De zaalvoetbalsters van De Pelikanen hebben woensdagavond in Sportstad Heerenveen, naast het Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen, een knappe 2-1 bekeroverwinning op Nieuw Roden 4 weten te boeken.

Zonder de geblesseerde Irene Bos en de vakantie vierende Beatriz Zuidema waren de overige zeven Damster dames uit op eerherstel na de matige vertoning van vorige week tegen Achilles 1894 (4-4). Meike Aarens maakte wederom een betrouwbare indruk tussen de palen. Achterin wisten Ilona Kramer en Marjet Pijper van geen wijken. Monica Kamphuis-Woldendorp, Christel Marree en Tara Benesia maakten op het middenveld de nodige meters, terwijl Maria Parasiri voorin weer het aanspeelpunt was. De 2-1 zege was er kortom eentje van het collectief.

De Pelikanen kreeg de zege in Heerenveen echter niet cadeau. Het team van Nieuw Roden, dat bestaat uit dames die in Heerenveen wonen/studeren en daarom ook hun wedstrijden in Sportstad Heerenveen spelen, had de betere spelers, maar de Peli’s knokten voor elke meter. Beide teams creëerden zich amper honderd procent kansen.

De Damsters keken na zeven minuten tegen een 1-0 achterstand aan, maar zes minuten later maakte Kamphuis-Woldendorp, op aangeven van Parasiri, de gelijkmaker: 1-1. De winnende treffer, gemaakt door een speelster van Nieuw Roden, na een goed opgezette aanval van de Peli’s, viel halverwege de tweede helft: 1-2.

De Pelikanen speelt in de poulefase voor de beker nog twee keer in Sporthal Eelwerd in Appingedam. Op vrijdag 23 oktober (22.00 uur) komt Corenos – dat ook in de tweede klasse acteert, op visite. Een week later, op vrijdag 30 oktober (21.00 uur), wacht de confrontatie met Wilper Boys uit De Wilp, dat in de eerste klasse speelt.

De volgende competitiewedstrijd van De Pelikanen is op donderdag 1 oktober (20.05 uur). In de Tiggelhal in Ten Boer is Woltersum dan de tegenstander.

 

No Replies to "Bekerwinst vrouwen De Pelikanen"