Omlandia laadt zich op voor clash

Na een vrij kansloze nederlaag bij Buitenpost is Omlandia haar ongeslagen status in competitieverband kwijt. ‘De Blaukes’ stuurden de Ten Boersters vorig weekend met een 3-1 nederlaag gedesillusioneerd terug naar huis, al heeft Omlandia de mouwen inmiddels weer flink opgestroopt. En dat is nodig, want morgen wacht in eigen huis de wedstrijd van het jaar. Althans, zo wordt de derby tegen SV Bedum over het algemeen beschouwd.

door Merijn Slagter

Wat bij Omlandia vooralsnog opvalt is dat geen enkele zomeraanwinst een basisplaats heeft weten te veroveren bij Omlandia. Misschien ook niet geheel verwonderlijk gezien de jonge leeftijd van Leon van Loon, Amar de Priester en ook Manuel Noordhof, maar het geeft aan dat een basisplek niet altijd een garantie is. Ook niet voor kersverse aanwinsten. Robbie Wentink ziet echter louter de voordelen in van de situatie. ‘Dat er concurrentie is binnen het team, juich ik alleen maar toe. Jongens die vorig seizoen vaak wissel stonden, presteren nu redelijk constant en dat zorgt ervoor dat de keuzes die ik wekelijks moet maken, steeds lastiger zijn. Omdat bijna iedere speler op twee of meerdere posities kan spelen zal iedereen tijdens wedstrijden en trainingen volledig geconcentreerd en gefocust moeten zijn om in aanmerking te komen voor een basisplaats. En dat is ook deze week maar weer eens benadrukt’, legt de coach uit.

Volledige concentratie was afgelopen week sowieso geen overbodige luxe aan de Sportlaan. Zaterdag staat namelijk een wedstrijd op het programma die in Ten Boer ontzettend leeft. En dat kan alleen maar het duel tegen buurman SV Bedum zijn. De Bedumers begonnen het seizoen ietwat teleurstellend met nederlagen tegen nieuwkomers ASV Dronten (1-3) en SC Veenwouden (1-0), maar tegen een andere nieuwkomer (Groen Geel) werd afgelopen zaterdag de eerste winst van het seizoen geboekt. Door doelpunten van Nick Boelhouwer (2x,) Jake Smit en Soeratmin Venema werd er een royale 4-0 zege geboekt en dat verschafte de equipe van René Wollerich weer wat lucht.

De voorbereiding op het duel met Omlandia was voor SV Bedum ongetwijfeld wat prettiger dan tegen ASV Dronten, SC Veenwouden en Groen Geel. Omlandia kent immers weinig geheimen voor de Bedumers, al ging dat credo vorig seizoen eigenlijk ook al op. Ondanks dat gegeven wist Omlandia de burenruzie met de paarshemden tweemaal in winst om te zetten. In eigen huis bleek een rake kopbal van Dennis Loer voldoende voor de winst (1-0) en eind februari van dit jaar maakten Kees van der Wolde, Jan Oosterbeek en Jeroen Haan de 1-0 van Jordy Boelhouwer onschadelijk (1-3).

Suprematie
Omlandia kan in Ten Boer terugzien op een goede historie tegen SV Bedum, voorheen CVVB. Niet alleen werden vorig seizoen beide onderlinge duels gewonnen, in het seizoen 2013-2014 was dat ook al het geval. En ook in het seizoen dat Omlandia roemloos uit de eerste klasse degradeerde (2010-2011) waren de Ten Boersters thuis met 5-3 te sterk voor de formatie uit Bedum. Vanuit Bedum wordt al jarenlang geroepen dat de Ten Boerster suprematie hem wellicht zit in het feit dat de derby meer bij Omlandia leeft dan bij SV Bedum, maar het zal ze acht kilometer verderop inmiddels toch ook wel vervelen dat het steeds Omlandia is dat met de punten aan de haal gaat.

Dat beaamden ook Ronald Bosker (ex-Omlandia, nu assistent-trainer SV Bedum) en Bedum-voorzitter Edwin van Zanten in de voorbeschouwingen op dit seizoen. Bedum-trainer René Wollerich (ook ex-Omlandia) zal ongetwijfeld een uitgekiend plan hebben bedacht om Omlandia te bestrijden, maar voor Omlandia-trainer Wentink bestaan er geen twijfels wie er zaterdag in de derby aan het langste eind zal trekken. ‘Wij, want Bedum heeft geen geheimen voor ons’, knipoogt de oefenmeester.

Omlandia-SV Bedum gaat zaterdag om het aangepaste tijdstip van 17.00 uur van start aan de Sportlaan in Ten Boer en arbiter Kampman heeft de wedstrijdleiding in handen. Na afloop van het duel zal een deejay in de nieuw gemeubileerde kantine van Omlandia voor muzikale gezelligheid zorgen.

(foto: Ursula Sennema).

No Replies to "Omlandia laadt zich op voor clash"