Oranje Nassau zet pover Viboa opzij

Voor eersteklasser Viboa uit Winsum is de competitie allesbehalve rooskleurig van start gegaan. Zaterdag werd op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg de vierde nederlaag op rij geleden. Oranje Nassau was met 1-4 te sterk voor de gastheren en dus staan de Winsumers nog altijd puntloos onderaan.

Voor aanvang van de competitie wist Viboa de twee hoofdklassers Drachtster Boys en Be Quick uit de beker te knikkeren en dus werd de strijd om de punten met enig zelfvertrouwen tegemoet gezien.  De Stadjers begonnen ook niet bepaald goed aan de competitie en dus konden de toeschouwers twee ploegen aan de aftrap verwachten die er op gebrand zouden zijn om een goed resultaat te halen.

Al vrij snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Mesbah uit Winschoten werd duidelijk dat de Winsumers een lastige middag tegemoet zouden gaan. Oranje Nassau speelde een stuk gemakkelijker aan de bal. Toch mochten de bezoekers niet klagen dat de arbiter een handsbal verkeerd inschatte, anders was de bal op de stip gegaan en had de wedstrijd wel eens een heel nader verloop kunnen krijgen. De leidsman zag echter geen opzet in de actie.

In de 17e minuut had de bank van ON voor het eerst reden om te juichen. Reyer Kooijinga bood Marco van der Heide alle ruimte om een schot van zijn voet te laten vertrekken. Doelman Cedric Tillema had er geen antwoord op: 0-1.

De snelle tegengoal zorgde voor nog meer onrust in de defensie van Viboa, die na amper een half uur spelen aan de noodrem moest trekken. Aanvoerder Ezra Schrijver was op weg naar de Winsumer veste, maar werd door Heinze Andringa tegen het gras gekwakt. De fluitist bleef geen andere keus dan de bal op elf meter van Tillema te leggen. Schrijver besloot het vonnis zelf te voltrekken en loochenstrafte het gezegde dat je nooit een strafschop moet nemen als je zelf onderuit bent gegaan. De aanvoerder, met afstand de beste man van het veld, scoorde beheerst 0-2 en zorgde voor grote problemen aan de zijde van Viboa.

De brigade van  trainer Ron de Boer had een impuls nodig om terug in de wedstrijd te komen. Wat de thuisclub het eerste half uur had laten zien, was namelijk van een matig niveau. De hoop op een goed resultaat kwam er toen Marcel Pannekoek in de 39e minuut doelman Alex van Stralendorff het nakijken gaf: 1-2. Met die stand brak ook de rust aan.

Voor oefenmeester Patrick Zwart van Oranje Nassau zal het rustsignaal extra goed in de oren hebben geklonken, want zijn ploeg was na de gemakkelijk verkregen voorsprong een beetje ingedut en kon enige peptalk wel gebruiken. Aan de zijde van Viboa zal dat zeker zijn gebeurd, maar vrij snel na de hervatting waren de kaarten alweer geschud.

Nadat voormalig Viboa-speler Kazim Bizimana eerst nog op doelman Cedric Tillema was gestuit, kon hij even later wel juichen toen hij het voorbereidende werk van Ezra Schrijver op de juiste waarde wist te taxeren en de marge weer op twee bracht: 1-3. Waar de Winsumers vervolgens met de gedachten hebben gezeten zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden. Het was namelijk heel raar om te zien hoe niemand bij Viboa reageerde toen Ezra Schrijver, na een lange bal vanuit de eigen achterhoede, zomaar kon vertrekken en zijn tweede van de middag liet aantekenen: 1-4. Dat was meteen de eindstand en dus liep de tweestrijd voor Viboa op een regelrechte teleurstelling uit.

* Viboa – Oranje Nassau 1-4 (1-2). Marco van der Heide 0-1; Ezra Schrijver 0-2 (strafschop); Marcel Pannekoek 1-2; Kazim Bizimana 1-3; Ezra Schrijver 1-4.

(copyright foto: WinsumNieuws)

No Replies to "Oranje Nassau zet pover Viboa opzij"