De Fivel geeft wedstrijd uit handen

Twee keer een 1-0 overwinning en twee keer een 4-2 nederlaag. Dat is waar De Fivel dit seizoen tot nu toe op kan bogen. Het bezoekende Niekerk bleek zaterdag te sterk voor de oranje brigade van trainer Simon Schuil, die een 2-0 voorsprong verspeelde en in blessuretijd het deksel op de neus kreeg.

Het andere Oranje lijkt zijn draai nog niet te hebben gevonden in deze competitie. Daarvoor zijn de resultaten te wisselvallig. In het thuisduel tegen Niekerk leek het de Riepsters aanvankelijk behoorlijk voor de wind te gaan. In de 18e minuut brak Stefan Groenwold de score open en enige tijd later bleef een levensgrote kans op verdubbeling van de voorsprong onbenut. De teams deden niet veel voor elkaar onder. Niekerk had een overwicht, maar De Fivel wel gevaarlijker in de omschakeling en dat was vooral bij de eerste goal van de wedstrijd goed te merken.

Na iets meer dan een half uur was er toch weer reden om te juichen. Jacob Havinga was de gevierde man toen hij ietwat gelukkig voor 2-0 wist te zorgen. De doelman van Niekerk dacht de bal dwars door het midden wel te kunnen uitverdedigen en deponeerde het leer in de voeten van Havinga. De vreugde was er niet minder om in Zeerijp.

Voor de thee werd er nogmaals gescoord, maar nu waren het de bezoekers. Zij maakten goed gebruik van te aarzelend ingrijpen op het Riepster middenveld en kwamen in de 37e minuut dichterbij dankzij een goal van Jasper Siepelinga. Hij mocht de bal van dichtbij tegen het nylon tikken: 2-1.

Na de doelwisseling gooide Niekerk er nog een schepje bovenop. De Fivel vergat te voetballen en liet zich vooral fysiek aftroeven. De thuisclub begon angstig te spelen en kreeg het helemaal te kwaad toen Hidde Kijf met een mooi schot, vanaf een meter of twintig van het Riepster doel, voor 2-2 wist te zorgen.

Het was Niekerk dat het wedstrijdbeeld daarna nog nadrukkelijker bepaalde en voetballend op zoek ging naar de voorsprong, terwijl De Fivel de lange bal hanteerde. De tijd verstreek, vanuit het oogpunt van de gastheren bekeken, tergend langzaam.

Toch leken ze nog een punt aan de ontmoeting over te houden. Door die gedachte werd echter een dikke streep getrokken. In de 92e trof Jasper Siepelinga voor de tweede keer de roos en niet veel later scoorde Patrick de Pender uit een goed lopende aanval de laatste van de middag. Het werd daardoor een late, maar niet minder verdiende overwinning voor de gasten: 2-4.

Coach Simon Schuil van De Fivel is van mening dat zijn jonge team nog met groeien. ‘We moeten het afleggen tegen teams die fysiek verder zijn dan wij. Niekerk is zo’n ploeg. Op basis van de tweede helft was ik blij met een punt geweest. Niekerk heeft echter verdiend gewonnen, al is het wel zuur dat de beslissende goals pas in blessuretijd vielen.’ Over de komende duels zegt de oefenmeester: ‘We blijven hoopvol, zijn  blij met de zes punten die we hebben en gaan zaterdag weer voor een goed resultaat.’

Elftalleider Edwin Boshart geeft toe dat Niekerk de eerste helft goed was weggekomen. ‘Toch vond ik wel dat we ook voor de rust beter speelden. We hadden de mazzel dat we voor de rust op 2-1 wisten te komen en daardoor weer hoop kregen. het is mooi dat we de winst uiteindelijk toch nog naar ons toe konden trekken. Zelfs het publiek uit Zeerijp vond dat we verdiend hadden gewonnen.’

* De Fivel – Niekerk 2-4 (2-1). Stefan Groenwold 1-0; Jacob Havinga 2-0; Jasper Siepelinga 2-1; Hidde Kijf 2-2; Jasper Siepelinga 2-3; Patrick de Pender 2-4.

No Replies to "De Fivel geeft wedstrijd uit handen"