NEC Delfzijl nog steeds op nul

NEC Delfzijl staat ook na de vierde wedstrijd in deze prille competitie nog met lege handen. Op eigen veld werd met 0-2 van DZOH verloren. Dat er gewonnen moest worden gold eigenlijk voor beide ploegen, want ook de Emmenaren doen het momenteel allesbehalve goed in de tweede klasse.

De Delfzijlsters begonnen niet onaardig aan het duel, waar toch enige druk op stond. Het team van trainer Erwin Heerlijn kreeg de mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar verzuimde de trekker over te halen. Het vizier stond niet echt op scherp.

Het duel was al een eindje op weg toen de thuisclub opveerde. Een schot van Edwin Hodzic vloog via doelman Nick Schepers het veld weer in en werd vervolgens door de toegesnelde Dennis Boerma tegen het nylon gekopt. Scheidsrechter Kamstra besloot de treffer niet toe te kennen omdat Boerma buitenspel zou hebben gestaan.

De gasten hadden meer werk van NEC Delfzijl dan hen lief was en kwamen eigenlijk maar één keer goed uit hun schulp. Roy Stroeve dacht na een prima aanval de openingstreffer op zijn schoen te hebben, maar mikte net te hoog en zag de bal over de deklat scheren.

Het goed combinerende NEC kreeg in de 36e minuut een tegenslag te verwerken. Een voorzet vanaf de linkerkant belandde in het doelgebied. Ruud Klingenberg was er vliegensvlug bij om het leer tegen het nylon te schieten: 0-1.

De gastheren leken een beetje van slag, terwijl DZOH beter in de wedstrijd kwam. Klingenberg en Sander Boer kregen de mogelijkheid om de marge te vergroten, maar mede dankzij goed ingrijpen van Westerhuis werd een nieuwe tegentreffer vooralsnog verhinderd. De goalie voorkwam met een prima reflex ook dat Marwin van der Meer doeltreffend met het hoofd zou worden.

NEC Delfzijl ging na de hervatting verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Verdediger Jan Velema leek de gastheren een handje te willen helpen. Hij werd listig uitgespeeld door Edwin Hodzic en bediende Nino Tualena. Die leverde het speeltuig vervolgens bij Reinier Schumer in. Zijn inzet had een goal moeten opleveren, maar werd door de verrassend snel teruggekeerde Velema van de doellijn geveegd. Edwin Hodzic was de volgende die het probeerde, maar miste een dosis fortuin. Zijn schot belandde op de paal.

Aan de andere kant sprong het leer na een inzet via onderkant lat het veld weer in. En zo kregen de gasten nog wat mogelijkheden, maar die werden onbenut gelaten. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal viel het doek voor NEC. Olaf Roos wist de bal vanaf de achterlijn voor het Delfzijlster doel te krijgen, waarna Brian Bokkers de eindstand op 0-2 bepaalde.

Voor de Drenten was het de eerste zege van dit seizoen. NEC Delfzijl daarentegen wacht nog altijd op het eerste punt. Wellicht dat de wedstrijd van zaterdag tegen ZZVV enig soelaas biedt. De Zuidwolders kregen in eigen huis met maar liefst 1-7 op de broek van Noordscheschut. DZOH krijgt komend weekeinde bezoek van ZFC Zuidlaren.

Heerlijn was na afloop van mening dat zijn ploeg sneu was weggekomen. ‘Wij spelen absoluut niet slecht. Bij vlagen is het zelfs beter dan afgelopen seizoen. Het zit hem vaak in kleine dingen dat het allemaal net niet lukt. Ondanks de stand op de ranglijst en het gebrek aan punten is de sfeer in de groep goed. We moeten ook niet meteen wanhopen. De sfeer in de groep is goed en ik ben er van overtuigd dat de resultaten er zullen komen.’

* NEC Delfzijl – DZOH 0-2 (0-1). Ruud Klingenberg 0-1; Brian Bokkers 0-2.

No Replies to "NEC Delfzijl nog steeds op nul"