Geen goals bij ZVV Delfzijl-WMC 2

Na twee keer vijfentwintig minuten voetbal was het scorebord in de sporthal van de Brede School in Delfzijl nog steeds onaangeroerd. Het duel tussen de hoofdmacht van ZVV Delfzijl en het Winschoter WMC in de Hoofdklasse H eindigde zoals hij was begonnen. Doelpuntloos. Toch was het allesbehalve een saai potje zaalvoetbal.

Het werd wel tijd voor een succesje in Delfzijl. Na drie duels stond men nog altijd met lege handen. Met 15-2 van AS Exstudiantes verliezen en vervolgens met 11-1 van ZZVV op de broek krijgen werkt niet bepaald motiverend. De kleine 2-3 nederlaag in het duel tegen Futsal LTC leek op een teken van herstel te wijzen. Winst op WMC 2 zou betekenen dat er in ieder geval weer aansluiting met het grote veld tot stand gebracht kon worden.

Eigenlijk was het een beetje hinken op twee gedachten wat de thuisclub deed. Men wilde wel, maar weigerde tegelijk in het Winschoter mes te lopen. De gasten waren geduldig en bleven behoedzaam zoeken naar het gaatje dat een keer moest vallen. Die kwam er echter niet omdat beide keepers in een blakende vorm staken, de paal meerdere keren succes in de weg stond en sommige spelers te veel tijd nodig hadden om opgelegde kansen te verzilveren.

De gastheren kregen de eerste mogelijkheden om de score te openen. Edwin Hodzic raakte echter de paal en Mehmet Yetim kegelde het speeltuig naast. Namens WMC verscheen Thom van der Veen twee keer kansrijk voor de neus van goalie Metin Metinoz. De eerste keer mikte de Winschoter in het zijnet en even later vergat hij een voorzet binnen te glijden.

Het tempo lag aan beide kanten te laag om van een echt spectaculaire wedstrijd te spreken. Daarnaast leek het ook alsof WMC de wedstrijd iets te licht had opgevat. Meteen na de aftrap voor de tweede helft brak hen dat bijna op. Mehmet Yetim snelde langs de zijlijn, maar kwam ook niet verder dan een schot op het houtwerk.

Naarmate de tijd verstreek, kregen de teams steeds meer haast. Men wilde hoe dan ook scoren en het mocht dan ook een wonder heten dat dit niet gebeurde. Liet men aan Delfzijster kant een aantal kansen liggen, bij WMC konden ze er ook iets mee worden. B-junior Rick Heijenga dook tot twee keer toe voor het doel van ZVV Delfzijl op.

De eerste keer aarzelde hij te lang en verspeelde het leer. De tweede mogelijkheid kreeg hij vlak voor het laatste fluitsignaal en had een goal moeten zijn. De mogelijkheid werd echter om zeep geholpen. En dus vielen er geen doelpunten te bewonderen, maar kon ZVV Delfzijl in ieder geval het eerste punt begroeten.

* ZVV Delfzijl – WMC Winschoten 0 – 0

ZVV Delfzijl: Metin Metinoz; Yunus Ciftci; Mehmet Yetim; Edwin Hodzic; Kutjim Sabani; Hovhannes Sarkisov en Danny Bult.

WMC Winschoten: Stef Bannink; Thomas Kant; Elroy van der West; Aron Drenth; Lars Koolhof; Rick Heijenga; Bruce Tunjanan en Thom van der Veen.

No Replies to "Geen goals bij ZVV Delfzijl-WMC 2"