Zwaarbevochten zege vrouwen Omlandia

De zaalvoetbaldames van Omlandia beleven een ongekende start in de eerste klasse. Vrijdagavond klopten ze met 4-3 hun tegenstrevers van Exstudiantes en hebben daarmee uit de vier gespeelde wedstrijden de volle buit weten te halen. De zege in de eigen Tiggelhal kwam overigens niet eenvoudig tot stand. 

Omlandia had opnieuw te kampen met een smalle selectie van slechts zes speelsters, waarbij ook nog eens kwam dat men zonder een vaste keepster acteert. Er werd besloten dat Chantal Streppel het doel tegen haar oude team zou verdedigen. Sabine Jansen, Melinda Hilbelink, Paula Riemersma en José de Jonge kregen deze avond een basisplaats toebedeeld waardoor Laureen Afman plaats op de bank nam.

Exstudiantes hoeft niets voor Omlandia onder te doen. Het team is qua kracht minstens gelijkwaardig en hanteert een zelfde speelstijl als de Ten Boersters. Dat werd in de beginfase meteen duidelijk. De toeschouwers zagen twee compacte teams die met snelle omschakelingen voor gevaar moesten zorgen.

De gasten kenden een iets betere beginfase die de thuisploeg overigens relatief eenvoudig doorstond. Paula Riemersma zorgde met dreigende loopacties twee keer voor gevaar namens Omlandia, maar kon het laatste zetje net niet geven. Ondanks dat de brilstand lange tijd op het scorebord bleef staan, was het duel aantrekkelijk en deden beide teams niet voor elkaar onder. Organisatorisch leek Omlandia, ondanks de gemiddeld jongere leeftijd, het toch langer vol te houden dan de gasten.

Bij de bezoekers ontstond in de laatste minuut voor de doelwisseling iets meer onrust in de verdediging en was het Laureen Afman die de bal via een verdedigster afgeketst zag worden. Het was de beste kans voor de Ten Boersters, maar gescoord werd er niet in de eerste helft.

Streppel zou ook in het tweede bedrijf het doel verdedigen en met wat kleine pijntjes hier en daar was het taak om als team te overleven, gelet op het feit dat er slechts één wissel voorhanden was. De Omlandianen moesten geduld blijven tonen en gokken op de sterke fase die tot dusverre altijd was gekomen. De tactiek pakte goed uit. Paula Riemersma toverde vlak na de hervatting een weergaloze actie uit de hoge hoed. Rond de middencirkel slalomde ze zich een weg richting doel van de tegenstander en haalde van een behoorlijke afstand uit. De bal vloog laag richting doel en verdween via de doelvrouwe van Exstudiantes het net in: 1-0.

Die treffer was precies wat de wedstrijd nodig had om goed op gang te komen. De verwachting was dat het duel nu wat meer open zou worden, omdat de gasten wel iets moesten verzinnen. In de 28e minuut leek José de Jonge via het midden op te kunnen stomen, maar zij werd halverwege gehaakt en wist een vrije trap mee te krijgen. De captain nam zelf plaats achter het speeltuig en schoot onberispelijk raak: 2-0.

Zo beloonden de Omlandianen zichzelf door het geduld en vertrouwen in het  scorend vermogen te houden. Paula Riemersma bleef prima spel vertonen en dat leidde in de 31e minuut tot weer een treffer, waarmee de score in korte tijd op 3-0 kwam te staan.

Exstudiantes liet het hier niet bij zitten en ging naarstig op zoek naar een aansluitingstreffer. Na een aantal minuten onder druk te hebben gestaan, lukte het de achterstand te verkleinen: 3-1. De tegentreffer werd binnen de minuut min of meer weggepoetst door wederom Paula Riemersma. Vanaf de linkerkant kon zij in dribbelen en de combinatie met Sabine Jansen zoeken. De terug ontvangen bal werd door Riemersma laag tussen de palen door geschoten, waarmee de score na 35 minuten spelen op 4-1 kwam te staan.

En het werd een open schouwspel want Exstudiantes vlot tot 4-2 terug te komen waarna het lang een spannende wedstrijd in de Tiggelhal bleef. Exstudiantes drong aan, maar onder andere door uitstekend keeperswerk van Chantal Streppel bleef de thuisploeg overeind en kwam het gewenste eindsignaal steeds dichterbij. Ook Omlandia was nog dicht bij een treffer, maar een prima actie van José de Jonge belandde eindigde met een schot op de paal.

Bij Sabine Jansen en Melinda Hilbelink werden de pijntjes steeds voelbaarder en het werd een zware taak om als team overeind te blijven. Exstudiantes was duidelijk niet bereid om zich bij een nederlaag neer te leggen en zette nog een keer goed aan.

Twee minuten voor tijd leverde dit nog een treffer op waarmee de score op 4-3 kwam te staan. Vervolgens werd de wedstrijd slim uitgespeeld door de Omlandianen waarmee uiteindelijk ook de vierde wedstrijd in winst werd omgezet, al was het dan ook wel een zwaarbevochten zege.

‘Met een weergaloze Paula Riemersma, een uitstekende keepster Chantal Streppel, de pijntjes hier en daar én alle andere hardwerkende dames kan dit duel onder de noemer teamoverwinning komen te staan’, aldus coach Wichard Slagter.

* Omlandia vr1 – Exstudiantes vr2 4 – 3 (0 – 0). Paula Riemersma 1-0; José de Jonge 2-0; Paula Riemersma 3-0; 3-1; Paula Riemersma 4-1; 4-2; 4-3.

 

No Replies to "Zwaarbevochten zege vrouwen Omlandia"