DIO Bedum wint ook van Webton Hengelo

De heren volleyballers van DIO Bedum hebben ook hun tweede wedstrijd van dit seizoen in winst weten om te zetten. In eigen huis werd Webton Hengelo met 3-1 verslagen. Door deze overwinning staan de Bedumers op een gedeelde eerste plaats in de Topdivisie. Peelpush heeft echter een beter setgemiddelde.

Nico Huisman had de beschikking over zijn complete selectie. Alleen Thijs Homan was niet fit genoeg om te beginnen. Zijn plaats in de basis werd door Rik Bakker ingenomen. De gastheren begonnen sterk aan het duel. Waar vorige week nog sprake was van spanning, draaide het nu van het begin meteen goed. Met veel servicedruk werden de mannen uit Hengelo op de proef gesteld. Dit resulteerde in veel passfouten, waardoor DIO in de eerste set naar 12-8 kon uitlopen. Ook aanvallend kwamen de Bedumers goed door. Op mid waren het Gerben Geertsema en Erik Rekker die de ballen met regelmaat tegen de grond sloegen. De Bedumers gaven de voorsprong niet meer uit handen en wisten de eerst set met 25-20 binnen te halen.

Ook in de tweede set waren het de gastheren die meteen in het begin een klein gaatje wisten te slaan. Het lukte de gasten, ondanks enkele goede blokkeringen, niet het gat te dichten. Bij een stand van 24-20 leek het erop dat DIO Bedum ook de tweede set na zich toe zou trekken, maar de brigade van coach Huisman kreeg het niet voor elkaar om het laatste punt te maken. Webton kwam hierdoor terug in de wedstrijd en pakte tot driemaal toe de leiding. Mede dankzij een sterk spelende Niels Kuypens, die de pass goed onder controle had, was het  uiteindelijk toch DIO dat bij een stand van 30-29 het verlossende punt wist te maken.

Dat de tweede set veel energie had gekost, bleek daarna wel. Webton begon een stuk beter en wist meteen een van meer dan vijf punten te slaan. DIO had in deze set weinig in te brengen. Webton was fel en voelde dat er in Bedum een set of misschien wel meer in Bedum was te halen en won dan ook met 25-19.

De vierde set was echter weer een prooi voor DIO. Het niveau werd opgeschroefd en het publiek ging massaal achter de thuisploeg staan. De Bedumers wisten een gat van zeven punten te slaan. Bij een stand van 19-12 in het voordeel van de thuisclub was het verzet van Webton definitief gebroken. De Bedumers wisten de vierde set met 25-16 te winnen en boekten daarmee hun tweede overwinning van het seizoen.

Nico Huisman kon wederom tevreden terugkijken op een geslaagde wedstrijd. ‘Alle spelers hebben meer dan een set gespeeld. Het team is zo gebalanceerd dat het eigenlijk niet uitmaakt wie er speelt. Iedereen heeft een waardige vervanger en dat maakt dit team op dit moment zo goed’, aldus de oefenmeester.

Volgend weekend reist DIO Bedum af naar Oostzaan om daar de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Compaen af te werken. De gastheren bezetten op dit moment de tiende plek met één punt uit twee wedstrijden. Een team dat volgens Huisman echter niet onderschat moet worden.

No Replies to "DIO Bedum wint ook van Webton Hengelo"