Negen medailles voor TA Jan Ekema

Pupillen van Taekwon-do Academie Jan Ekema (TAJE) uit Appingedam hebben hoge ogen gegooid tijdens één van de grootste Taekwon-do toernooien van Nederland, te weten The Battle of Utrecht. De acht deelnemers uit Appingedam hebben samen negen medailles binnen weten te slepen, waarvan drie gouden, vier zilveren en twee bronzen plakken. 

De Damsters waren vertegenwoordigd bij zowel het sparren als het lopen van stijlpatronen. De wedstrijd in Utrecht is met ruim driehonderd deelnemers uit onder meer Frankrijk, Engeland en Duitsland een van de grootste Taekwon-do toernooien in Nederland. Daarnaast is het een van de selectietoernooien van de Internationale Taekwon-do Federation (ITF) voor het Nederlands team.

De coaches Anna Ekema en Johan Beekhuis zijn tevreden over het resultaat. Beekhuis: ‘Het was technisch een zwaar toernooi. Vooral bij de A-klasse, dat is de klasse voor de hogere banden, was het een zware poule. Het niveau was erg hoog’. Ekema vult hem aan door te zeggen: Maar ook de lage banderscategorie (B klasse red.) was een lastige. Daar waren poules met veertig deelnemers heel normaal.’

Het was voor de pupillen van TAJE één van de laatste kansen om vormbehoud te tonen voor de Open Engelse kampioenschappen in Derby die eind november plaatsvinden.

No Replies to "Negen medailles voor TA Jan Ekema"