De Fivel bewijst zichzelf goede dienst

De Fivel heeft zichzelf een prima dienst bewezen door het thuisduel tegen Westerlee winnend af te sluiten. Gezien de stand op de ranglijst een niet meer dan normale uitslag, ware het niet dat de Riepsters in dit prille seizoen ook nog niet echt op drift zijn geraakt. Twee overwinningen, evenveel nederlagen en een remise waren de rapportcijfers tot aan de aftrap van zaterdagmiddag.

Voor het team van trainer Simon Schuil vormde het duel tegen Westerlee een goed aanknopingspunt om wat aan het zelfvertrouwen te werken. De vrij jonge groep kon een overwinning goed gebruiken en liet meteen vanaf de aftrap zien dat het menens was. Toch zou het nog tot de 40e minuut duren alvorens er reden tot juichen was. Jacob Havinga kopte een vanaf de zijkant ingebrachte bal achter de goalie van de gasten: 1-0.

Voor de gastheren een soort van bevrijding in een helft die alle kanten op kon gaan. Beide teams deden niet veel voor elkaar onder, al had De Fivel iets meer balbezit.

Na de thee kreeg de thuisclub een aantal goede mogelijkheden om de marge te verdubbelen. Die lieten de oranjehemden echter liggen. In de 59e minuut was het echter wel raak. Mark Kramers deponeerde de bal voor het doel van Westerlee en vond Geert van der Veen bereid om met zijn niet al te sterke linkerbeen het leer tegen het nylon te jagen: 2-0.

De Fivel bleef vooruit verdedigen en probeerde het Westerlee zo lastig mogelijk te maken. Ook nu werden er kansen gemist, maar net op het moment dat Westerlee snode plannen leek te smeden sloegen de gastheren opnieuw toe. De bezoekers dachten er tussenuit te kunnen knijpen, maar de aanval werd door Geert van der Veen onderbroken. Hij stuurde Jacob Havinga de diepte in. De aanvaller liet een prima stiftje van zijn voet vertrekken en tilde niet alleen het leer in het doel, maar de stand ook nog eens naar 3-0.

De thuisclub kon rustig achterover leunen, het duel zat in de knip en aan de stand zou dan ook niets meer veranderen.  Coach Schuil was na afloop trots op zijn manschappen. ‘We moesten veel aanpassingen doen en het is altijd maar afwachten hoe zoiets wordt opgepakt. De jongens die het moesten doen, stonden er echter. Ze hebben zich knap geweerd en er valt dan ook niets op de overwinning af te dingen.’

Komend weekeinde gaat De Fivel op bezoek bij het Garmerwolder GEO, dat op de derde plaats in de 4e klasse C staat en een punt meer dan de ploeg uit Zeerijp heeft verzameld.

* De Fivel-Westerlee 3 – 0 (1-0). Jacob Havinga 1-0; Geert van der Veen 2-0; Jacob Havinga 3-0.

No Replies to "De Fivel bewijst zichzelf goede dienst"