SC Loppersum pakt punt tegen VVG

SC Loppersum heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting met koploper vv Groningen. In het beslist niet spijkerharde duel, dat in 1-1 eindigde, vielen maar liefst tien gele kaarten. Schlemiel van de dag was invaller Martin Kamstra. Hij zag binnen vijf minuten twee keer geel en kon vroegtijdig onder de douche.

De wedstrijd was nog maar drie minuten onderweg toen scheidsrechter Benjamins uit Emmen voor het eerst naar zijn borstzak greep. Jaimie Walstra kreeg als eerste geel voorgehouden. Het werd al snel duidelijk dat de fluitist de wedstrijd kort wilde houden en geen enkele tegenspraak zou dulden.

Het team van trainer Gert Haak kwam als beste uit de startblokken. Er zat meer beweging in het team, het oogde allemaal wat dreigender en fysiek waren ze een stuk sterker dan de jonkies in het rood en blauw. Dat de bal al na elf minuten achter doelman Peter Paul Datema lag, was dan ook niet zo verwonderlijk. Al moet er wel bij gezegd worden dat de defensie van de gastheren behoorlijk stond te slapen. In de razendsnelle omschakeling van verdediging naar aanval was het Erik Lourens die een voorzet vanaf rechts tegen het nylon joeg: 0-1.

Een scherpe voorzet van Jasper Ludema en een schot van Martijn Oppewal waren de volgende doelpogingen van de Stadjers, die SC Loppersum eigenlijk vrij eenvoudig bij het doel van Ivan Landlust weg wisten te houden. De Bedumer sluitpost, vorig seizoen nog actief bij ONS Sneek waarmee hij in de beker tegen Ajax speelde, hoefde maar een enkele keer in te grijpen en deed dat naar behoren.

Nadat Marlon Akloe op de Lopster goalie was gestuit, kreeg de keeper geel omdat hij even later voorkwam dat Wesley Walstra een vrije doortocht zou krijgen. Hij had het geluk even later aan zijn zijde dat de fluitist niets in een tuimelpartij van Walstra zag, waarbij de goalie was betrokken. Het had zomaar de eerste rode kaart van de middag kunnen zijn, want de referee was allesbehalve pietluttig met het uitdelen van geel.

De eerste helft waren het van beide kanten vooral lange ballen die er verstuurd werden. Opbouwend was het maar matig wat de teams lieten zien. Het middenveld werd herhaaldelijk overgeslagen. VVG had kennelijk grote moeite met het veld en probeerde vooral door de lucht de voorwaartsen te bereiken. Het compact spelende SC Loppersum liet echter geen gaten meer vallen.

Na de doelwisseling was Jasper Ludema de volgende die op de bon werd geslingerd en zaten de toeschouwers te wachten op de tweede treffer van de bezoekers. De goal viel echter aan de andere kant. Een vrije trap van Rik Buikema werd met het hoofd op fraaie wijze door Ruben Danhof tegen het nylon gekopt: 1-1. Ludema zag een inzet door Datema tot corner verwerkt worden en ook Oppewal wist de goalie niet te verschalken.

Naarmate de tweede helft vorderde, werd het spel er niet beter op. De onzuiverheden stapelden zich op en het aantal kaarten ook. Invaller Martin Kamstra kreeg geel omdat hij, zoals de fluitist dat later zei, een ‘grote bek’ had gehad. Enkele minuten later zag hij nog een keer geel toen hij een duel om de bal fors in ging. Dat had volgens de onpartijdige ook ‘gemakkelijk rood’ kunnen zijn. Kamstra kon in ieder geval inrukken. Voor die actie had Lopster Ronald Knot ook al geel gekregen en bij de in ondertal spelende Stadjers kreeg ook Marlon Akloe een gele prent voorgehouden.

Gek genoeg wist SC Loppersum de meerderheid niet uit te buiten, maar was het VV Groningen dat af en toe dreigend voor de neus van Datema opdook. Nadat ook Peter Heeres geel had gezien, was het Rik Buikema die het nog eens probeerde, maar VVG-doelman Landlust liet zich niet verrassen.

VV Groningen kon slechts bij vlagen duidelijk maken waarom het de koploper in 3C is. Desondanks had SC Loppersum het moeilijk genoeg met de beweeglijkheid en de fysieke kracht van de bezoekers. De lichtgewichten van coach Henk Buikema weerden zich met name na de rust kranig en mochten als beloning een punt in de zak steken.

* SC Loppersum – VV Groningen 1-1 (0-1). Erik Lourens 0-1; Ruben Danhof 1-1.

No Replies to "SC Loppersum pakt punt tegen VVG"