LSV loochenstraft papieren logica

In de voorbeschouwing van de eerste klasse B leek volleybalvereniging LSV uit Loppersum voor aanvang van het seizoen weinig kans te maken. Olhaco H4 werd als outsider voor de titel bestempeld en op de Nevobo-app werd een duidelijk verlies voorspeld. Hoe anders was zaterdagmiddag de werkelijkheid. LSV speelde de beste wedstrijd van dit, nog maar korte seizoen en was op alle fronten beter. Olhaco kon als excuus aandragen dat ze niet compleet waren en dus met maar zes spelers naar Loppersum was afgereisd.

De Lopsters waren erg matig aan het seizoen begonnen. Woensdag werd er in de beker kansloos van eersteklasser Sivoc verloren. Olhaco had de eerste twee wedstrijden gewonnen. De thuisploeg kreeg de opdracht om de zwakke passer van Olhaco te zoeken en daar op te blijven serveren.

De keus viel hierbij op Micheal Nijstad, die aanvallend wel veel scoorde, maar in de pass iets tekort kwam. Bij een 10-6 stand moest coach Herman van Vilsteren zijn eerste time-out nemen, maar het was LSV dat daar het meeste voordeel uit wist te halen.

Een kleine omzetting bij libero Rob Ellens zorgde ervoor dat hij meer ballen ging verdedigen. Juist de diagonaal geslagen ballen van Sjoerd Cnossen werden vaker eruit gehaald. En als het even lastig werd wist spelverdeler Jurjen Haak zijn neef Wouter Haak op de drie meter aan te spelen. Vanaf die positie was hij niet te verdedigen. Hierdoor ging de eerste set gemakkelijk met 25-18 naar LSV.

In de tweede set ging het gelijk op tot 10-10 en daarna waren het de gasten die hun aanvallende kracht lieten zien. Midaanvaller Gerwin Bosker wist een aantal keren goed door te komen en zo nam zijn ploeg een 11-14 voorsprong. Nu was het tijd voor LSV om even naar de kant te gaan. Het was de enige keer dat de coach zijn team op de gemaakte afspraken moest wijzen. En dat deden ze uitstekend, want even later stond het 19-16.

Blokkerend was het zeer solide en de beide mids Gerard Hofman en Jan Klink, die de laatste weken nog niet hadden uitgeblonken, scoorden veelvuldig. De tweede set ging met 25-23 naar de gastheren die daaarmee een 2-0 voorsprong hadden genomen.

In de altijd lastige derde set was het alleen de thuisploeg wat de klok sloeg. Met prima verdedigend werk en gevarieerde aanvallen speelde ze de mannen uit Hoogeveen volledig van de mat. Daar sloop ook wat onderlinge irritatie in de ploeg, wat gelukkig door het uitstekend leidende scheidsrechtersduo Judith Tack en Esther Doff in de kiem werd gesmoord. De derde set eindigde in 25-13.

Bert Vink kwam in de vierde set de prima spelende Arnold Hovenga vervangen. Hij pakte moeiteloos het niveau van de ploeg op en was aanvallend zeer aanwezig. Bij Olhaco ging het lampje langzaam uit. Dat was overigens ook niet zo raar, gezien het ontbreken van wisselmogelijkheden.

Passer/loper Kristiaan Blokzijl wist nog maar sporadisch door te komen en door de vermoeidheid kwamen de passes niet meer goed aan bij spelverdeler Van der Kooi. LSV-aanvaller Dirk de Vries maakte hier dankbaar gebruik van. Zowel blokkerend als aanvallend was hij prima op dreef. De thuisploeg kwam geen moment meer in de problemen, pakte de laatste set met 25-17 en won de wedstrijd dus met 4-0.

* LSV – Olhaco 4-0. Setstanden 25-18; 25-23, 25-13 en 25-17

No Replies to "LSV loochenstraft papieren logica"