Winst Houtman en Meulema op 4Mijl

Gonny Houtman uit Winsum is zondag tijdens de 4Mijl van Groningen als eerste geëindigd in de categorie Vrouwen 55. Haar plaatsgenote Gea Meulema pakte in de zelfde categorie de eerste plek bij de deelnemers aan de wedstrijdloop voor bedrijven. In totaal deden er 43 Artemissers mee aan het grootste loopevenement van Noord-Nederland.

De 29e editie van de 4Mijl, over een lengte van 6437 meter van de Kerkstraat in Haren naar de Vismarkt in Groningen, is mede dankzij het mooie loopweer een groot succes geworden. De 23.000 deelnemers, de naar schatting 90.000 toeschouwers en de muzikale omlijsting zorgden voor een sfeervol evenement.

Onder de deelnemers  bevonden zich 43 Artemissers waarvan er twee in de prijzen vielen. Bij de vrouwen 55 ging de strijd om de ereplaatsen net als vorig jaar tussen Gonny Houtman en Ilona Duits uit Glimmen. Het verschil bedroeg afgelopen jaar twee seconden in het voordeel van de Winsumse. Houtman was gisteren duidelijk de meerdere en finishte voor de vierde keer als winnares  na 29.43 minuten. Duits volgde op 26 seconden.

De wedstrijd van de bedrijvenloop bij de vrouwen 55 werd gewonnen door Gea Meulema in 29.56 minuten. Haar voorsprong op de nummer twee bedroeg 1.44 minuten. Angelique Nienhuis (Winsum) was de snelste Artemisser in 28.08 minuten. Bij de mannen was de Bafloër Jeberil Ismeil met een tijd van 23.19 minuten de snelste.

Er werden maar liefst tien persoonlijke records verbeterd. Hier waren Tom Houtman (Warffum), Marnix van den Brink (Groningen), Jan Vos (Uithuizen), Esther Brouwer (Groningen), Peter Brouwer (Winsum), Ina Sijbolts (Winsum), Elizabeth Hofman (Winsum), Eilana Maring (Winsum), Titus Franzen (Winsum) en Wilna Slagter (Uithuizen) verantwoordelijk voor.

Een aantal leden liep samen met hun kinderen. De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door de pas 18-jarige Ethiopiër Yomif Kejelcha in 17.17 minuten. De winst bij de vrouwen ging voor de vierde keer op rij naar de Keniaanse Viola Kibiwot in 19.29 minuten.  De tijden en klasseringen van de Artemissers zijn te vinden op www.artemiswinsum.nl/wedstrijduitslagen.

No Replies to "Winst Houtman en Meulema op 4Mijl"