Don Westerdiep bokst zich naar NK

In de legendarische boksschool Albert Cuyp in Amsterdam zijn zondag de halve finales boksen van Noord-Nederland gehouden. Boksvereniging Appingedam was aanwezig met bokser Don Westerdiep. Hij moest het opnemen tegen Christian van Hunen van de Amsterdamse vereniging Kops.

Westerdiep nam vanaf de eerste gongslag meteen het initiatief en bestookte zijn tegenstander met harde stoten. De eerste ronde was dan ook duidelijk voor de Damster bokser. De tweede ronde zette Westerdiep nog een tandje bij en wist hij zijn tegenstander zelfs tot acht tellen rust te dwingen.

De derde ronde pakte Westerdiep helemaal uit. De harde stoten werden Van Hunen tot twee keer toe bijna fataal en zodoende moest hij wederom twee keer acht tellen rust incasseren. Een welgemikte stoothand directe bezorgde hem zelfs nog een fikse wenkbrauwblessure.

Er kon geen twijfel over bestaan dat Don Westerdiep unaniem tot winnaar van deze enerverende partij zou worden uitgeroepen en dat gebeurde dan ook. Hiermee plaatst hij zich voor de finale volgende week in Nieuwegein, waarin hij het opneemt tegen Maurits Hennen van Seconds Out uit Almere. Tevens is met deze overwinning deelname aan het Nederlands kampioenschap in november gewaarborgd.

No Replies to "Don Westerdiep bokst zich naar NK"